Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

spelende kinderen.jpg

Schoolzwemkampioenschappen Druten Z.V. De Gelenberg 2011

Drutense schoolzwemkampioenschappen krijgen nieuwe aanpak.

Zwemvereniging De Gelenberg organiseert ook dit jaar weer schoolzwemkampioenschappen in de gemeente Druten. Deze keer is er hierbij de ondersteuning gezocht van Actief Maas en Waal met als doel voor een groot aantal kinderen er een mooie kennismaking met de zwemsport van te maken.

Het kampioenschap is voor de groepen 3 t/m 5 van alle 7 basisscholen in de gemeente Druten. Kinderen, leerkrachten en ouders zullen via deze scholen verder worden geïnformeerd.

De voorbereidingen zijn in handen van zwemvereniging de Gelenberg (Nicole Snaphaan, Kees van der Velden) en Actief Maas en Waal (Pim van Dinteren, combinatiefunctionaris). De mogelijkheid voor de deelnemertjes om vooraf onder begeleiding van de zwemvereniging te komen trainingen (oefenen) en de echte scheidsrechters zorgen voor een professionele aanpak.

Actief Maas en Waal is een nieuw samenwerkingsverband in deze regio waarmee dus op vele terreinen wordt ingezet rondom het thema sport en bewegen. Richtinggevend hierbij is samenhang, kwaliteit en duurzaamheid. De kartrekkende partijen zijn de 2 gemeenten ( Druten en West Maas en Waal), de stichting Voormekaar en de onderwijsorganisaties Pax Christi College, Spom en Trivium.

Datum: 15 oktober 2011
Plaats: Zwembad De Gelenberg Druten
Tijd: 15.00 – 17.00 uur.
Contactpersoon: P. van Dinteren

Verslag

De eerste Drutense schoolzwemkampioenschappen waren een groot succes! Waar er voorgaande jaren nog sprake was van een beperkt aantal deelnemers, waren er dit jaar ruim 100 groep 3 t/m 5 leerlingen die kennis maakten met de zwemsport. Ieder kind had vooraf een trainingsmoment op maandag- of vrijdagavond. Hierdoor kwamen ze goed voorbereid aan de start. Na 1 individuele afstand en een estafette kon de balans opgemaakt worden. De kinderen werden aangemoedigd door de vele toeschouwers, waardoor het zwembad goed vol zat. Dit maakte de dag compleet. Een terecht groot compliment voor de zwemvereniging die een nieuw evenement op de kaart heeft gezet. Het overtrof alle verwachtingen en het was in zwembad De Gelenberg een geweldig zwemfeest in Olympische sfeer (meedoen is belangrijker dan winnen).

Met dank aan de gemeente Druten voor het beschikbaar stellen van het zwembad.

Zie ook:

Foto’s: