Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

SJAH.jpg

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2013

Georganiseerd door zwemclub De Gelenberg en openluchtzwembad De Zeven Morgen en ondersteund door Actief Maas en Waal!

Voor alle jongens en meisjes uit de groepen 4 t/m 6 is er op zaterdag 22 juni a.s. de kans om mee te doen met de schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal. Het is de bedoeling om deze kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de zwemsport. En wie wil nou niet een keertje echte zwemwedstrijdjes zwemmen? Gewoon voor de fun of omdat je wil uitproberen hoe snel je kunt zwemmen en misschien wel een toekomstig olympische medaille voor Nederland gaat behalen.

De combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal hebben op alle scholen uitgelegd wat de bedoeling is. Zij hebben ook aan de kinderen een brief met info voor de ouders meegegeven.   Infobrief ouders.

De kinderen zwemmen individueel en in groepsverband. De groepsactiviteiten hebben een ludiek karakter. Bij de individuele nummers spreekt men van schoolslag en vrije slag. Dit betekent dat de manier waarop gezwommen wordt aan de deelnemer zelf wordt overgelaten.

Deelname is geheel gratis!
Wie mag mee doen?

Jongens en meisjes uit de groepen 4 t/m 6 mogen meedoen. Voorwaarde is dat ze een A-diploma hebben. Qua kleding volstaat een zwembroek, een zwempak of een bikini!
Technisch goed zwemmen is niet zozeer aan de orde. Je moet met een zelf gekozen slag de overkant van het bad kunnen bereiken.

Wat is een schoolteam?

Voor een team van een school zijn 4 kinderen nodig. Er wordt vanuit gegaan dat één of twee van de ouders van zo’n team voor het vervoer en de support zorgen!

Wanneer en waar?
– Zaterdag 22 juni 2013, van 10.00 – 13.00 uur
– Openluchtzwembad “de Zeven Morgen” in Dreumel

Eerst nog oefenen?
De kinderen krijgen de gelegenheid om te oefenen onder leiding van ervaren trainers van zwemvereniging de Gelenberg. Zij kunnen in zwembad de Gelenberg in Afferden oefenen op zaterdag 8 juni én/of zaterdag 15 juni van 15.00 – 17.00 uur. Opgeven tot donderdag 23 mei via de briefjes die op school zijn uitgedeeld.

Zie ookwww.gelenberg.nl

Website BlikobBenedenLeeuwen.nl
Website Drutenifo.nl
Website Extrafm.nl

Contactpersoon: Pim van Dinteren ( combinatiefunctionaris Actief Maas en waal)

Foto’s:

Meer foto’s, zie later.