Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Zwemmen kampioenschap.jpg

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2014

Zwemkampioenschappen scholen Maas en Waal
met record aantal deelnemers !

Bij de tweede Maas en Waalse zwemkampioenschappen voor basisscholen is er een record aantal deelnemers van in totaal 17 scholen. Het succes van de eerste samenwerking in 2013 tussen ZV De Gelenberg uit Druten en openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel zet zich dus voort.
Toen ZV De Gelenberg in 2011 ondersteuning zocht bij Actief Maas en Waal voor de organisatie van schoolzwemkampioenschappen in de gemeente Druten was dit direct een groot succes. Na twee succesvolle jaren werd het in 2013 tijd om samenwerking te zoeken met zwembad De Zeven Morgen in Dreumel. Ook déze primeur werd direct een geweldig succes met ongeveer 100 jonge zwemmertjes. Dit jaar wordt dit aantal al weer ruim overtroffen met bijna 130 deelnemers.

Alle deelnemers hebben van ZV De Gelenberg in de afgelopen twee weken de gelegenheid gekregen om gebruik te maken van de gratis voorbereidende trainingen. Hier konden de jonge zwemmers onder begeleiding al vast een beetje wennen en kennismaken met de zwemsport. In zeer ruime mate maakten zij gebruik van dit sympathieke gebaar van de zwemvereniging. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zaterdag 28 juni zullen de nieuwe ‘Pieter van den Hoogenbandjes’ en ‘Ranomi Kromowidjojo’s ‘ zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons!”

Het belooft een fantastische dag te worden waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport. De kinderen zwemmen allemaal meerdere keren, individueel en in groepsverband. De groepsactiviteiten hebben een ludiek karakter.

De deelnemende scholen zijn:

Uit de gemeente Druten: De Appelhof, De Kleurencirkel, De Octopus, ‘t Geerke, De Dijk, IKC De Kubus, ’t Klòsterhûfke en De Sint Victorschool.
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, De Laak, De Terebint, Gravin van Rechterenschool, De Kleine Kern, De Mariaschool, St Lambertus, De Leeuwenkuil en De Wijzer.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.30 u wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt. Dan wordt de de “Meester van Teeffelen-bokaal” uitgereikt door ‘meester van Teeffelen’ zelf. Hij zal hierbij worden geholpen door Ton de Vree, wethouder sport van West Maas en Waal. Want natuurlijk is er voor alle deelnemers ook een herinnering aan dit fantastische zwemfestijn voor de jeugd!

Contactpersoon: Pim van Dinteren ( combinatiefunctionaris Actief Maas en waal)

Zie ook:

Publicatie MaasenWaler 2014 07 02
Publicatie Waalkanter 2014 07 02
Publicatie Waalkanter 2014 06 25
Publicatie Gelderlander 2014 06 27
Publicatie MaasenWaler 2014 06 25
Nieuwssite Beneden Leeuwen.nl
Nieuwssite Druteninfo.nl

Individule wedstrijden om de snelste tijd en groepswedstrijden op de mat waarbij snelheid en samenwerking belangrijk was!

Hieronder enkele foto’s van o.a. de prijsuitreiking van de wisselbeker door Dhr. Van Teeffelen  en wethouder sport Dhr. Ton de Vree. Voor alle kinderen was er een mooi herinneringsvaantje.

Foto’s: