Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Dans just dance.jpg

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2015

17 basisscholen doen weer mee met de Schoolzwemkampioenschappen.

In samenwerking met Actief Maas en Waal organiseren openluchtzwembad “de zeven morgen” in Dreumel en zwemvereniging De Gelenberg uit Druten, voor de 3e keer het Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschap. Deze kampioenschappen zullen op zaterdag 4 juli plaatsvinden in openluchtzwembad “de zeven morgen”. 17 basisscholen hebben zich ingeschreven met een nieuw record aantal deelnemers. Dit jaar hebben 167 leerlingen uit de groepen 4 t/m 6 zich ingeschreven voor dit evenement.

Alle deelnemers krijgen van ZV De Gelenberg de kans om gratis te trainen. Dit is mogelijk op zaterdag 20 en 27 juni. De trainingen zullen plaatsvinden in Zwembad de Gelenberg in Druten. Hier kunnen de jonge zwemmers onder begeleiding al vast een beetje wennen en kennismaken met de zwemsport. Door de deelnemers wordt veel gebruik gemaakt van dit sympathieke gebaar van de zwemvereniging. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zaterdag 4 juli zullen de nieuwe ‘Pieter van den Hoogenbandjes’ en ‘Ranomi Kromowidjojo’s ‘ zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons!

Het belooft een fantastische dag te worden waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport. De kinderen zwemmen allemaal meerdere keren, individueel en in groepsverband. De groepsactiviteiten hebben een ludiek karakter.

De deelnemende scholen zijn:

Uit de gemeente Druten: De Appelhof, De Kleurencirkel, De Octopus, ‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus, ’t Klòsterhûfke en De St.Victorschool.
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, De Laak, De Terebint, Gravin van Rechterenschool, De Kleine Kern, De Mariaschool, De Tweestroom, De Leeuwenkuil en De Wijzer.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.45 u wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt. Dan wordt de de “Meester van Teeffelen-bokaal” uitgereikt door ‘meester van Teeffelen’ zelf. Hij zal hierbij worden geholpen door Ton de Vree, wethouder sport van West Maas en Waal. Want natuurlijk is er voor alle deelnemers ook een herinnering aan dit fantastische zwemfestijn voor de jeugd!

Uitslag van het Kampioenschap

1. SBO De Dijk                                     9. St. Victorschool
2. De Tweestroom                            10. IKC De Kubus
3. De Leeuwenkuil                            11. De Appelhof
4. De Kleurencirkel                           12. ’t Geerke
5. De Wijzer                                     13. Gravin van Rechteren
6. De Octopus                                   14. De Kleine Kern
7. De Oversteek                               15. ‘t Klòsterhûfke
8. De Mariaschool

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Foto’s:

Voor meer foto’s zie onze fb-pagina.

Zie ook:

Publicatie Maas&Waler 2015 07 08
Publicatie De Waalkanter 2015 07 08
Nieuwssite Druten.nieuws.nl 2015 07 05
Nieuwssite BlikopBenedenLeeuwen.nl 2015 07 03
Nieuwssite Maaswaalweb.nl 2015 07 01
Publicatie MaasWaler 2015 05 20
Publicatie Waalkanter 2015 05 20
Nieuwssite Druteninfo.nl
Nieuwssite Druten.nieuws.nl
Nieuwssite Extrafm.nl
Nieuwssite De Gelderlander.nl
Website De Zeven Morgen
Website ZV De Gelenberg