Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

SZK 2015.jpg

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2016

Record aantal deelnemers voor de Schoolzwemkampioenschappen.

In samenwerking met Actief Maas en Waal organiseren openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel en zwemvereniging De Gelenberg uit Druten, voor de 4e keer het Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschap. Deze kampioenschappen zullen op zaterdag 2 juli plaatsvinden in openluchtzwembad “De Zeven Morgen”. Maar liefst 14 van de 17 basisscholen hebben zich ingeschreven met een nieuw record aantal deelnemers. Dit jaar hebben 172 leerlingen uit de groepen 4 t/m 6 zich ingeschreven voor dit evenement.

Alle deelnemers krijgen van ZV De Gelenberg de kans om gratis te trainen. Dit is mogelijk op zaterdag 18 en zondag 26 juni. De trainingen zullen plaatsvinden in Zwembad De Gelenberg in Druten. Hier kunnen de jonge zwemmers onder begeleiding al vast een beetje wennen en kennismaken met de zwemsport. Door de deelnemers wordt veel gebruik gemaakt van dit sympathieke gebaar van de zwemvereniging. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zaterdag 2 juli zullen de nieuwe ‘Sebastiaan Verschurens’ en ‘Ranomi Kromowidjojo’s ‘ zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons!

Het belooft een fantastische dag te worden waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport. De kinderen zwemmen allemaal meerdere keren, individueel en in groepsverband. De groepsactiviteiten hebben een ludiek karakter.

De deelnemende scholen zijn:

Uit de gemeente Druten: De Appelhof, De Octopus, ‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus en ’t Klòsterhûfke.
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, De Laak, Gravin van Rechterenschool, De Mariënhof, De Mariaschool, De Tweestroom, De Leeuwenkuil en De Wijzer.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.45 u wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt. Dan wordt de de “Meester van Teeffelen-bokaal” uitgereikt door ‘meester van Teeffelen’ zelf. Hij zal hierbij worden geholpen door Ton de Vree, wethouder sport van West Maas en Waal. Want natuurlijk is er voor alle deelnemers ook een herinnering aan dit fantastische zwemfestijn voor de jeugd!

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).