Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Zwemmen kampioenschap.jpg

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2017

Maar liefst 16 basisscholen aan de start van de schoolzwemkampioenschappen!

Na een jaar waarin de kampioenschappen niet door zijn gegaan (i.v.m. het koude weer), gaan we op 24 juni weer van start. In samenwerking met Actief Maas en Waal organiseren openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel en zwemvereniging De Gelenberg uit Druten, voor de 5e keer het Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschap. Deze kampioenschappen zullen op zaterdag 24 juni plaatsvinden in openluchtzwembad “De Zeven Morgen”. Maar liefst 16 van de 17 basisscholen hebben zich ingeschreven.  Dit jaar hebben 125 leerlingen uit de groepen 4 t/m 6 zich ingeschreven voor dit evenement.

Training:
Voordat de kampioenschappen echt van start gaan, is het verstandig om goed getraind te zijn. Deze mogelijkheid biedt zwemvereniging De Gelenberg. Op zaterdag 10 en 17 juni kunnen de kinderen in zwembad De Gelenberg zich optimaal voorbereiden. Onder begeleiding van zwemtrainers leren de kinderen zwemvaardigheden die tijdens de kampioenschappen ingezet kunnen worden. Het oefenen van de estafette is altijd een vast onderdeel van de training. Zo zijn zij helemaal klaar voor de echte kampioenschappen.

Kampioenschappen:
Zaterdag 24 juni zullen de nieuwe ‘Sebastiaan Verschurens’ en ‘Ranomi Kromowidjojo’s ‘ zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons!

Het belooft een fantastische dag te worden waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport. De kinderen zwemmen allemaal meerdere keren, individueel en in groepsverband. De groepsactiviteiten hebben een ludiek karakter.

De deelnemende scholen zijn:

Uit de gemeente Druten: IKC De Appelhof, De Octopus, ‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus, St.Victorschool en ’t Klòsterhûfke.
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, St.Lambertusschool, Gravin van Rechterenschool, De Mariënhof, De Mariaschool, De Tweestroom, De Terebint, De Leeuwenkuil en De Wijzer.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.45 u wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt. Dan wordt de de “Meester van Teeffelen-bokaal” uitgereikt door ‘meester van Teeffelen’ zelf. Hij zal hierbij worden geholpen door Ton de Vree, wethouder sport van West Maas en Waal en wethouder Sjef van Elk van de gemeente Druten. Want natuurlijk is er voor alle deelnemers ook een herinnering aan dit fantastische zwemfestijn voor de jeugd!

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Foto’s:

Publicaties:

Nieuwssite BlikopBeneden-Leeuwen.nl 2017 06 21
– Publicatie De MaasenWaler 2017 06 21
Nieuwssite Maaswaalweb.nl 2017 06 22
Publicatie De Gelderlander 2017 06 22
Nieuwssite De MaasenWaler.nl 2017 06 24