Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Zwemmen kampioenschap.jpg

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2018

Ook dit jaar weer 16 basisscholen aan de start van de Schoolzwemkampioenschappen!!

Zaterdag 23 juni is het openluchtzwembad De Zeven Morgen in Dreumel het toneel van de Maas&Waalse Schoolzwemkampioenschappen. In samenwerking met Actief Maas en Waal organiseren openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel en zwemvereniging De Gelenberg uit Druten, voor de 6e keer het Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschap. Vorig jaar was het “ondanks de frisse temperatuur” een spannende strijd. Basisschool De Leeuwenkuil uit Beneden-Leeuwen behaalde de eerste prijs. Maar liefst 16 van de 17 basisscholen kunnen dit jaar de felbegeerde “Meester van Teeffelen-bokaal proberen te veroveren. Dit jaar hebben 140 leerlingen uit de groepen 4 t/m 6 zich ingeschreven voor dit evenement.

Training:
Voordat de kampioenschappen echt van start gaan, is het verstandig om goed getraind te zijn. Deze mogelijkheid biedt zwemvereniging De Gelenberg. Op zaterdag 16 juni kunnen de kinderen in zwembad De Gelenberg zich optimaal voorbereiden. Onder begeleiding van zwemtrainers leren de kinderen zwemvaardigheden die tijdens de kampioenschappen ingezet kunnen worden. Het oefenen van de estafette is altijd een vast onderdeel van de training. Zo zijn zij helemaal klaar voor de echte kampioenschappen.

Kampioenschappen:
Zaterdag 23 juni zullen de nieuwe ‘Jesse Puts’, ‘Ranomi Kromowidjojo’s ‘ en `Femke Heemskerks` zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons!

Het belooft een fantastische dag te worden waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport. De kinderen zwemmen allemaal meerdere keren, individueel en in groepsverband. De groepsactiviteiten hebben een ludiek karakter.

De deelnemende scholen zijn:

Uit de gemeente Druten: IKC De Appelhof, De Octopus, ‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus, St.Victorschool en ’t Klòsterhûfke.
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, St.Lambertusschool, De Laak, De Mariënhof, De Mariaschool, De Tweestroom, De Terebint, De Leeuwenkuil en De Wijzer.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.45 u wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt. Dan wordt de de “Meester van Teeffelen-bokaal” uitgereikt door ‘meester van Teeffelen’ zelf. Hij zal hierbij worden geholpen door Ans Mol, wethouder van West Maas en Waal en wethouder Sjef van Elk van de gemeente Druten. Want natuurlijk is er voor alle deelnemers ook een herinnering aan dit fantastische zwemfestijn voor de jeugd!

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Meer info te vinden via: zwemvereniging De Gelenberg

In de media:

Nieuwssite Maaswaalweb.nl 2018 06 21
Nieuwssite BlikopBeneden-Leeuwen.nl 2018 06 21
Nieuwssite Druteninfo.nl 2018 06 21
De MaasenWaler.nl 2018 06 20
De MaasenWaalkanter 2018 06 20
Nieuwssite Extrafm.nl  2018 06 17
Nieuwssite De MaasenWaalkanter.nl 2018 06 17

Foto’s:

Foto’s bij dit evenement volgen nog!