Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Zwemmen kampioenschap.jpg

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2019

Alle 17 basisscholen aan de start voor de Schoolzwemkampioenschappen!

Zaterdag 22 juni is het openluchtzwembad De Zeven Morgen in Dreumel het toneel van de Maas&Waalse Schoolzwemkampioenschappen. In samenwerking met Actief Maas en Waal organiseren openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel en zwemvereniging De Gelenberg uit Druten, voor de 7e keer het Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschap. Vorig jaar was het te koud en moesten we de kampioenschappen helaas afblazen. Hopelijk zit het weer ons nu wel mee en kunnen de basisscholen dit jaar de felbegeerde “Meester van Teeffelen-bokaal proberen te veroveren. Ruim 110 leerlingen uit de groepen 4 t/m 6 gaan hun uiterste best doen om dit voor elkaar te krijgen.

Training:
Voordat de kampioenschappen echt van start gaan, is het verstandig om goed getraind te zijn. Deze mogelijkheid biedt zwemvereniging De Gelenberg. Op zaterdag 15 juni kunnen de kinderen in zwembad De Gelenberg zich optimaal voorbereiden. Onder begeleiding van zwemtrainers leren de kinderen zwemvaardigheden die tijdens de kampioenschappen ingezet kunnen worden. Het oefenen van de estafette is altijd een vast onderdeel van de training. Zo zijn zij helemaal klaar voor de echte kampioenschappen.

Kampioenschappen:
Zaterdag 22 juni zullen de nieuwe ‘Arno Kamminga’, ‘Ranomi Kromowidjojo’s ‘ en `Femke Heemskerks` zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons!

Het belooft een fantastische dag te worden waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport. De kinderen zwemmen allemaal meerdere keren, individueel en in groepsverband. De groepsactiviteiten hebben een ludiek karakter.

De deelnemende scholen zijn:

Uit de gemeente Druten: IKC De Appelhof, De Octopus, ‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus, St.Victorschool en ’t Klòsterhûfke.
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, St.Lambertusschool, De Laak, De Mariënhof, De Mariaschool, De Tweestroom, De GravinvanRechterenschool, De Terebint, De Leeuwenkuil en De Wijzer.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.45 u wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt. Dan wordt de “Meester van Teeffelen-bokaal” uitgereikt door wethouder van West Maas en Waal Ton de Vree en wethouder Sjef van Elk van de gemeente Druten. En natuurlijk is er voor alle deelnemers een leuke herinnering aan dit fantastische zwemfestijn!

Contactpersoon: Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Meer info te vinden via: zwemvereniging De Gelenberg

In de media:

https://www.blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/schoolzwemkampioenschappen-maas-en-waal-2019/

http://www.extrafm.nl/2019/06/19/schoolzwemkampioenschappen-voor-de-7ekeer-van-start/ 

https://www.maasenwaalkanter.nl/nieuws/sport/753028/schoolzwemkampioenschappen-in-dreumel-

https://www.demaasenwaler.nl/nieuws/sport/30602/schoolzwemkampioenschappen-maas-en-waal-2019-

https://west-maas-en-waal.nieuws.nl/nieuws/5383/schoolzwemkampioenschappen-maas-en-waal-2019/

Foto’s: