Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

SZK 2015.jpg

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2023

13 basisscholen aan de start voor de Schoolzwemkampioenschappen! 

Zaterdag 24 juni is het openluchtzwembad De Zeven Morgen in Dreumel het toneel van de Maas&Waalse Schoolzwemkampioenschappen. In samenwerking met Actief Maas en Waal organiseren openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel en zwemvereniging De Gelenberg uit Druten, voor de 9e keer het Maas en Waalse Schoolzwemkampioenschap. Zoals het er nu uitziet, zit het weer ons mee en kunnen de basisscholen dit jaar de felbegeerde “Meester van Teeffelen-bokaal proberen te veroveren. Ruim 70 leerlingen uit de groepen 4 t/m 6 gaan hun uiterste best doen om dit voor elkaar te krijgen. 

Training: 
Voordat de kampioenschappen echt van start gaan, is het verstandig om goed getraind te zijn. Deze mogelijkheid biedt zwemvereniging De Gelenberg. Op zaterdag 10 juni kunnen de kinderen in zwembad De Gelenberg zich optimaal voorbereiden. Onder begeleiding van zwemtrainers leren de kinderen zwemvaardigheden die tijdens de kampioenschappen ingezet kunnen worden. Het oefenen van de estafette is altijd een vast onderdeel van de training. Zo zijn zij helemaal klaar voor de echte kampioenschappen. 

Kampioenschappen: 
Zaterdag 24 juni zullen de nieuwe ‘Arno Kamminga’s, ‘Marrit Steenbergens ‘ en `Tess Schoutens` zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons! 

Het belooft een fantastische dag te worden waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport. De kinderen zwemmen allemaal meerdere keren, individueel en eenmaal in groepsverband. De groepsactiviteit heeft een ludiek karakter. 

De deelnemende scholen zijn: 

Uit de gemeente Druten: IKC De Appelhof, De Octopus, ‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus, St.Victorschool en ’t Klòsterhûfke. 
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, St.Lambertusschool, De Laak, De Mariënhof, De Mariaschool, De Gravin van Rechterenschool, De Leeuwenkuil en De Wijzer. 

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.15 uur wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt. Dan wordt de “Meester van Teeffelen-bokaal” uitgereikt door wethouder van West Maas en Waal Rob Reuvers en wethouder Gérard de Wildt van de gemeente Druten. En natuurlijk is er voor alle deelnemers een leuke herinnering aan dit fantastische zwemfestijn! 

Contactpersoon
Maud Lelkens (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).
Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

In de media: