Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Survivalrun 2012 2.jpg

Scouting – Druten – De Rietkampers

Scouting “de Rietkampers” Druten

Adres van de sportaccommodatie:
Koningstraat 114, 6654 AH Afferden (De Gelenberg)

Wat hebben wij te bieden:

BEVERS (5-8 jaar)
De bevers zijn jongens en meisjes van 5-8 jaar die met z’n allen allerlei leuke dingen beleven in het dorp Hotsjietonija. Bevers komen elke donderdag bij elkaar van 18.00 tot 19.15 uur.

WELPEN (8-11 jaar)
De Welpen zijn jongens en meisjes van 8-11 jaar oud die samen in de Jungle samen met allerlei figuren het het Jungle Boek de gekste avonturen beleven. Welpen spelen veel spellen, maar beginnen ook de eerste scouting technieken te leren. Groepsavonden op maandag (gemengd) of woensdag (Gemengd) van 18.30 tot 20.00 uur.

SCOUTS (11-15 jaar)
De Scouts zijn jongens en meiden die steeds meer technieken leren die je nodig hebt voor de scouting activiteiten. Zo moet je weten hoe je een tentje opzet, kampvuur maakt en een keukentent in elkaar knoopt. Groepsavonden op donderdag (gemengd) of dinsdag (gemengd) van 19.30 tot 21.00 uur.

EXPLORERS (15-18 jaar)
De Explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals een expeditie in binnen- of buitenland. De leiding begeleidt hen hierbij. Zo leren de jongeren om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Groepsavond voor jongens en meiden op maandag van 19.30tot 21.00 uur.

BLAUWE VOGELS (10-20 jaar)
Heb je een beperking en vind je het leuk om iedere week samen met andere kinderen leuke dingen te doen? Dan is de Blauwe Vogel groep misschien wel iets voor jou. Bij de Blauwe Vogels worden er iedere week activiteiten georganiseerd die zijn aangepast op het niveau van de leden. Ze komen elke dinsdag bij elkaar van 18.00 tot 19.15 uur.

Benodigdheden:

In het begin kleding die tegen een stootje kan. Na de installatie wordt het uniform verplicht.

Over ons:

Elke speltak heeft zijn eigen groepsavonden en een eigen programma. Wat begint met spel, binnen en buiten wordt steeds verder verdiept. Nieuwe vaardigheden worden bijgebracht tot en met het kamperen in het veld of bos waar de scouts zelf de keuken bouwen, tenten zetten en eten koken. De ervaren, oudere, groepen organiseren een zomerkamp in het buitenland.

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Informatie:

Contactpersoon: Wilma Deckers
Telefoonnummer: 0487- 51 28 79
Website: www.derietkampers.nl
E-mail: ledenadministratie@derietkampers.nl of secretariaat@derietkampers.nl
Postadres: Heuvel 102, 6651 DJ Druten