Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Sjors Sportief C 2019.jpg

Sjors Sportief Creatief 2020

Ook dit jaar is er weer Sjors Sportief/Creatief! De officiële kick off vindt dit jaar plaats op woensdag 5 februari. De school waarop dit wordt georganiseerd zal nog bekend worden gemaakt.

Alle kinderen uit het basisonderwijs in zowel de gemeente Druten als West Maas en Waal krijgen op 5 februari het Sjors Sportief/Creatief boekje. Ook de kinderen die op zmlk-school De Kom zitten worden hierbij niet vergeten. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan kinderen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke en praktische manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in beide gemeenten!  En om zo te ervaren wat past bij hun interesses en talenten.

Met Sjors Sportief/Creatief hoeven de kinderen niet direct lid te worden van een vereniging of organisatie, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Kinderen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf woensdag 5 febr. in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl

Sport- en cultuurbeleid van gemeenten en onderwijs.

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid in zowel Druten als West Maas en Waal. Ook jeugd, onderwijs, sport en gezondheid zijn hierbij aanpalende beleidsterreinen.  Daarnaast onderstrepen de onderwijsinstellingen het belang hiervan voor de evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Het geeft ieder kind een éxtra kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur. Het stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.