Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Sjors Sportief C 2019.jpg

Sjors Sportief/Creatief 2021 update

Voorbereidingen Sjors Sportief/Creatief verlengd!

De voorbereidingen van Sjors Sportief/Creatief zijn in volle gang. Met de kick-off op woensdag 3 februari in het vooruitzicht, moest alles op tijd geregeld worden.
Dinsdagavond 12 januari is in de persconferentie duidelijk geworden dat de scholen nog niet open gaan. Er wordt gekeken of de scholen op maandag 25 januari open kunnen, maar dit is nog onzeker.
Om niet van onzekerheden afhankelijk te zijn, hebben wij besloten om de kick-off uit te stellen naar woensdag 3 maart.
Alle deelnemende verenigingen zijn op de hoogte gesteld en hebben de aangepaste planning ontvangen.

Concept:
In Sjors Sportief/Creatief staan sportieve en creatieve workshops waaraan zij kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke en praktische manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in beide gemeenten! En om zo te ervaren wat past bij hun interesses en talenten. Met Sjors Sportief/Creatief hoeven de leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging of organisatie, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit.
Sport- en cultuurdeelname kan namelijk nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf woensdag 3 maart in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl . Vanaf 15.30 uur is de inschrijving geopend.

Actief Maas en Waal.
Het concept Sjors Sportief/Creatief (geïnitieerd en uitgevoerd door Actief Maas en Waal) draait nu twee jaar. Ondanks de vreemde periode in 2020 is het concept met ruim 1000 deelnemers een succes! Veel kinderen en ouders weten via het boekje de weg naar de website te vinden. Op deze website is het actuele aanbod te vinden en kan iedereen zich inschrijven voor de activiteiten.
Voor de deelnemende verenigingen is deze website ook een hele ondersteuning. Hiermee wordt een groot stuk administratieve belasting weggenomen én de verenigingen kunnen het hele jaar door nog aanpassingen doen in hun aanbod.

Oproep voor sport-, cultuur- en techniekaanbieders.
Op dit moment zijn wij achter de schermen druk bezig om Sjors Sportief/Creatief tot een succes te maken. Met als doel  een zo compleet mogelijk aanbod van sport-, cultuur- en techniekaanbieders te kunnen laten zien.
Aanbieders kunnen hun aanbod nog zichtbaar maken tot uiterlijk vrijdag 8 januari. Doen dus!

Sport- en cultuurbeleid van gemeenten en onderwijs.
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid in zowel Druten als West Maas en Waal. Ook jeugd, onderwijs, sport en gezondheid zijn hierbij beleidsterreinen. Daarnaast onderstrepen de onderwijsinstellingen het belang hiervan voor de evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Het geeft ieder kind een éxtra kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen. Misschien ontdekken kinderen daardoor wel talenten die ze nog niet eerder bij zichzelf ontdekt hadden!