Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Sjors Sportief C 2019.jpg

Sjors Sportief/Creatief 2022

Voorbereidingen Sjors Sportief/Creatief in volle gang!

In 2021 is er een vervolg gegeven aan het concept Sjors Sportief/Creatief. Dit was vanuit de vreemde situatie (Covid-19 virus) niet vanzelfsprekend. Samen met een paar andere gemeenten hebben wij er toch voor gekozen om het boekje uit te brengen. Met als doel: zodra het mogelijk is om te bewegen/creatief te zijn, komen de aanbieders/gebruikers weer in beweging. Met ruim 1000 deelnemers die kennis gemaakt hebben met het aanbod, kunnen we opnieuw spreken van een succes. Ondanks de vreemde periode met een hoofdrol voor Corona, zijn deze aantallen geweldig.

Veel deelnemers weten de weg via www.MeedoeninMaasenWaal.nl te vinden naar het actuele aanbod in de gemeente. Zo ontdekken zij wat bij hen past, wat ze leuk vinden en waar ze voor willen gaan.
Naast dit effect is het boekje een middel om al het sportieve en creatieve aanbod in de regio bekend te maken onder de doelgroep. Voor veel zoekende sporters (ouders en kinderen) is dit boekje dan ook waardevol gebleken. Ons streven is om alle sportieve en creatieve aanbieders in een boekje bijeen te brengen.

Kick-off Sjors Sportief/Creatief:

Alle kinderen uit het basisonderwijs in zowel de gemeente Druten als West Maas en Waal ontvangen (onder voorbehoud) op woensdag 2 februari het boekje: Sjors Sportief/Creatief. Ook de leerlingen die op SO/VSO De Kom zitten worden hierbij niet vergeten. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan zij kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke en praktische manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in beide gemeenten!  En om zo te ervaren wat past bij hun interesses en talenten.

Met Sjors Sportief/Creatief hoeven de leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging of organisatie, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit.
Sport- en cultuurdeelname kan namelijk nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf woensdag 2 februari in voor activiteiten via www.meedoeninmaasenwaal.nl. Vanaf 15.30 uur is de inschrijving geopend.

Actief Maas en Waal.
Het concept Sjors Sportief/Creatief (geïnitieerd en uitgevoerd door Actief Maas en Waal) draait nu drie jaar. Veel kinderen en ouders weten via het boekje de weg naar de website te vinden. Op deze website is het actuele aanbod te vinden en kan iedereen zich inschrijven voor de activiteiten.
Voor de deelnemende verenigingen is deze website ook een hele ondersteuning. Hiermee wordt een groot stuk administratieve belasting weggenomen én de verenigingen kunnen het hele jaar door nog aanpassingen doen in hun aanbod.

Oproep voor sport-, cultuur- en techniekaanbieders.
Op dit moment zijn wij achter de schermen druk bezig om Sjors Sportief/Creatief tot een succes te maken. Met als doel  een zo compleet mogelijk aanbod van sport-, cultuur- en techniekaanbieders te kunnen laten zien.
Aanbieders kunnen hun aanbod nog zichtbaar maken tot uiterlijk vrijdag 24 december. Doen dus!

Sport- en cultuurbeleid van gemeenten en onderwijs.
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid in zowel Druten als West Maas en Waal. Ook jeugd, onderwijs, sport en gezondheid zijn hierbij beleidsterreinen. Daarnaast onderstrepen de onderwijsinstellingen het belang hiervan voor de evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Het geeft ieder kind een éxtra kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen. Misschien ontdekken kinderen daardoor wel talenten die ze nog niet eerder bij zichzelf ontdekt hadden!