Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Sjors Sportief C 2019.jpg

Sjors Sportief/Creatief 2023

Alle leerlingen uit het basisonderwijs in zowel de gemeente Druten als West Maas en Waal ontvangen woensdag 8 februari voor het vijfde jaar op rij het boekje: Sjors Sportief/Creatief. Ook de leerlingen die op SO/VSO De Kom zitten worden hierbij niet vergeten. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke en praktische manier voor deelnemers om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in beide gemeenten!  En om zo te ervaren wat past bij hun interesses en talenten.

Met Sjors Sportief/Creatief hoeven de leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging of organisatie, maar maken ze op een laagdrempelige wijze kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 en leerlingen van SO/VSO De Kom en bewoners van ‘s Heerenloo kunnen zich vanaf woensdag 8 febr. inschrijven voor activiteiten via www.meedoeninmaasenwaal.nl. Vanaf 15.00 uur is de inschrijving geopend.

Kick-off:

Om Sjors Sportief/Creatief de aandacht te geven die het verdient, wordt op woensdag 8 februari in de gemeente Druten en West Maas en Waal een Kick-off georganiseerd.
Dit vindt plaats op de Laak en op SBO de Dijk. De opening vindt samen met de klassen plaats op het schoolplein.

Actief Maas en Waal:

Het concept Sjors Sportief/Creatief , geïnitieerd en uitgevoerd door Actief Maas en Waal, wordt voor het vijfde jaar gelanceerd. Met ruim 1000 deelnemers in de 2022 periode is dit concept een succes gebleken. Ouders en kinderen kunnen op www.meedoeninmaasenwaal.nl het complete aanbod vinden en zich inschrijven voor de activiteiten.
Voor de deelnemende verenigingen is deze website ook een hele ondersteuning. Hiermee wordt een groot stuk administratieve belasting weggenomen én de verenigingen kunnen het hele jaar door nog aanpassingen doen in hun aanbod.

Ruime keuze voor sport, cultuur en techniek:

Op dit moment zijn er bijna 70 organisaties die samen voor ongeveer een aanbod zorgen van ruim 300 activiteiten!
Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele jaar 2023 door.
Aanbieders kunnen gedurende het jaar activiteiten toevoegen. Voor aanbieders die op een later tijdstip willen aansluiten is aanmelden altijd mogelijk. 

Publicaties:

Nieuwssite De MaasenWaler 2023 02 01