Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Header Sjors Sportief-Creatief 2023.jpg

Sjors Sportief/Creatief Kick-Off 2024

Sjors Sportief en Sjors Creatief; Een begrip in Maas en Waal!

Alle leerlingen uit het basisonderwijs in de gemeente Druten en West Maas en Waal ontvangen op woensdag 7 februari voor het 6e jaar op rij het boekje van Sjors Sportief/Creatief. De leerlingen van SO/VSO De Kom worden hierbij uiteraard niet vergeten.
Het boekje staat opnieuw vol sportieve en creatieve activiteiten waar leerlingen vaak gratis of tegen een kleine vergoeding aan kunnen deelnemen met als doel; ervaren wat past bij hun interesses en talenten.  

Sport- en cultuurbeleid: 

Het concept Sjors Sportief/Creatief, geïnitieerd en uitgevoerd door Actief Maas en Waal, is de afgelopen 5 jaar met ruim 1000 deelnemers een succes gebleken.  
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid in zowel Druten als West Maas en Waal. De onderwijsinstellingen onderstrepen het belang hiervan voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Het boekje geeft ieder kind een éxtra kans zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur. Daarnaast worden kinderen gestimuleerd om structureel aan activiteiten deel te nemen. 

Kick-off: 

Om Sjors Sportief/Creatief de aandacht te geven die het verdient, wordt op woensdag 7 februari in de gemeente Druten en West Maas en Waal een Kick-off georganiseerd. 
Deze vindt plaats op De Tweestroom in Altforst en op ’t Geerke in Puiflijk. 
Alle basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 en leerlingen van SO/VSO De Kom krijgen die dag de boekjes mee naar huis. Inschrijven voor activiteiten kan vanaf woensdag 7 februari 15.00 uur via www.meedoeninmaasenwaal.nl.  

Extra boekjes: 

Woon je in de gemeente Druten of West Maas en Waal maar zit je niet op school in deze gemeenten, dan krijg helaas geen boekje. Wij vinden dat ieder kind tussen 4 en 12 jaar en mensen met een beperking dit boekje zouden moeten krijgen. Behoor jij tot deze groep en wil je graag een boekje ontvangen, neem dan contact op met Actief Maas en Waal e-mail p.vandinteren@actiefmaasenwaal.nl  
Dan zorgen wij dat ook jij een boekje ontvangt.