Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Sjors Sportief C 2019.jpg

Sjors Sportief/Creatief 2019

Officiële kick off op basisschool Gravin van Rechteren in Appeltern
en op basisschool ´t Geerke in Puiflijk.

Alle kinderen uit het basisonderwijs in zowel de gemeente Druten als West Maas en Waal kregen afgelopen week het Sjors Sportief/Creatief boekje. Ook de leerlingen die op z.m.l.k. De Kom zitten werden hierbij niet vergeten. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke en praktische manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in beide gemeenten!  En om zo te ervaren wat past bij hun interesses en talenten.
 

Met Sjors Sportief/Creatief hoeven de leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging of organisatie, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf woensdag 6 febr. in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl De teller staat nu ( een week later) al op bijna 900 inschrijvingen.

Actief Maas en Waal.

Het concept Sjors Sportief/Creatief , geïnitieerd en uitgevoerd door Actief Maas en Waal,  vervangt het vorige en in Maas en Waal welbekende concept met de naam Snuffelsportpas. Dit nieuwe concept past meer in deze tijd en heeft naast een mooi boekje ook een speciale website. Hier kunnen ouders en kinderen kijken en zich ook inschrijven via deze site voor de activiteiten van hun keuze. Voor de deelnemende verenigingen is deze website ook een hele ondersteuning. Omdat hiermee een groot stuk administratieve belasting  wordt weggenomen én omdat de verenigingen het hele jaar door nog aanpassingen kunnen doen in hun aanbod.

Ruime keuze voor sport, cultuur en techniek.
Op dit moment zijn er 70 organisaties die samen voor ongeveer een aanbod zorgen van bijna 130 activiteiten!

Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele jaar 2019 door.


Sport- en cultuurbeleid van gemeenten en onderwijs.

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid in zowel Druten als West Maas en Waal. Ook jeugd, onderwijs, sport en gezondheid zijn hierbij aanpalende beleidsterreinen.  Daarnaast onderstrepen de onderwijsinstellingen het belang hiervan voor de evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Het geeft ieder kind  een éxtra kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.