Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Aikido.jpg

Snuffelsportpas 2011 Druten

Onder aanvoering van combinatiefunctionaris Pieter van der Donk belooft het een sportief spektakel te worden. Nog diezelfde woensdag of anders op donderdag zullen combinatiefunctionarissen Toon Verkerk en Pim van Dinteren op alle andere scholen in de gemeente Druten de snuffelsportpassen uitreiken.

De gemeente Druten vindt het belangrijk dat de jeugd veel en goed in beweging is en wil hen daarom o.a. via Actief Maas en Waal stimuleren om dat ook te doen. Maar liefst 18 verenigingen hebben een leuk aanbod voor alle 1550 kinderen van groep 3 t/m 8  en staan klaar om hen met hun sport kennis te laten maken. Met deze Snuffel­sportpas kunnen zij gratis met verschillende sporten kennismaken.  Want sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar is ook erg leuk wanneer je iets doet wat bij je past.

Datum: 16 november 2011
Plaats: Basisschool ‘t Geerke, Puiflijk
Tijd: 10.00 – 10.30 uur
Contactpersoon: Pieter van der Donk en Bert de Haas

Verslag

Het was inderdaad een sportief spektakel. Voor deze gelegenheid waren alle kinderen in hun favoriete sportkleding naar school gekomen. Tijdens het speelkwartier reikte (sport)wethouder M. Lepoutre de eerste passen uit. Onder enthousiaste leiding van combinatiefunctionaris Pieter van der Donk, werden  daarna nog zowat alle sporten uitgebeeld. Hij wist zelfs ook de leerkrachten, ouders en andere belangstellende in beweging te krijgen.  Resultaat: een geweldig enthousiaste sfeer! Daarna was er voor de kinderen zelfs nog tijd om lekker verder te spelen.

Zie ook:

Foto’s