Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Header Speeltas.jpg

Speeltas IKC De Kubus 2017 – 2018

De leukste tas van Nederland nieuw op basisschool IKC De Kubus!
Uitreiking door wethouders sport en onderwijs.

Op woensdag 14 maart hebben de eerste 5 kinderen van de instroomgroep en de groepen 1 de primeur om de Speeltas mee naar huis te nemen. De Speeltas zit vol spelmaterialen en ideeën om iedere dag minstens een uur actief bezig te zijn. Vanuit de samenwerking met Actief Maas en Waal heeft basisschool IKC De Kubus de mogelijkheid gekregen om actief met de Speeltas aan de slag te gaan.  Het voorjaar staat voor de deur. Hét moment om weer buiten te spelen!

Concept:
De Speeltas komt voort uit het landelijk concept B3. http://www.b3rugzak.nl/  Dit staat voor Bewegen, Binnen en Buiten. De Speeltas biedt plezier voor twee en is speciaal ontwikkeld om ouders en kinderen te stimuleren om samen te spelen én te bewegen.

Bezoek wethouders:
Het belang van bewegen is bij iedereen bekend. Dit initiatief wordt dan ook omarmd door de wethouders Michel Lepoutre (sport) en Sjef van Elk (onderwijs). Zij zullen woensdag 14 maart de speeltassen uitreiken aan de kinderen.

Vervolg:
Na een week zijn er steeds weer nieuwe kinderen aan de beurt. Wanneer iedereen in deze groepen geweest is, gaan de tassen naar de groepen 1/2 en 2. Op die manier maken deze kinderen ook kennis met de Speeltas!

 Contactpersoon:  Pim van Dinteren (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal)

Foto’s:

Publicaties:

De Maas&Waalkanter 2018 03 14
Publicatie De Maas en Waler 2018 03 14
Publicatie nieuwssite De Maas&Waalkanter 2018 03 15
Publicatie nieuwssite Druteninfo.nl 2018 03 15