Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

StormRun.jpg

StormRun 2015

Overwin vele obstakels en daag jezelf uit tijdens de eerste StormRun!

Storm Outdoor Deest bestaat 2,5 jaar en vond het tijd om een eigen survivalrun te organiseren. Dit is de StormRun geworden en is de tweede survivalrun in Maas en Waal. Zondag 25 oktober gaat de StormRun voor het eerst van start.
Het is een survivalrun waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels, om op die manier de deelnemers fysiek en mentaal uit te dagen. Kortom, een uitdagend hindernisparcours waarin klimmen, klauteren en hardlopen in uiterwaarden centraal staat.
Tijdens de StormRun wordt een onderscheid gemaakt in 3 categorieën: een jeugd run (5 km voor 10 t/m 14 jaar), recreatieve run (5 km en 8 km, vanaf 15 jaar) en een wedstrijd run (5 km en 8 km, vanaf 15 jaar). Kies je uitdaging en overwin de meest indrukwekkende obstakels samen met vrienden én onbekenden! Durf jij het aan!

De StormRun (jeugd run 10 t/m 14 jaar):
De StormRun 2015 gaat van start bij ’t Zeeltje in Deest. Daar zal ook de spectaculaire finish zijn, opgehangen aan een 70-tons kraan, dus dat belooft wat. Het zogenaamde sfeerplein, inclusief muziek en een heuse omroeper zijn het hart van dit evenement.
Het jeugdparcours is 5 km lang en loopt door de uiterwaarden in Deest en Afferden en omvat ongeveer 23 hindernissen.
De hindernissen en starttijden zijn zo ingedeeld dat er ook als koppel of groep samen gelopen kan worden, voor ieder wat wils dus.’

De StormRun (5 of 8 km vanaf 15 jaar):
De StormRun bestaat uit een recreatieve run en een wedstrijd run. De 5 km gaat over 24 hindernissen, waar de 8 km 32 obstakels moeten zien te doorstaan.
Recreatieve run: Bij deze run, voor zowel de 5 als de 8 km afstand, ligt de focus op het sportief volbrengen van de run. Je tijd wordt wel gemeten.
Wedstrijd run: De focus ligt hier op het zo snel mogelijk volbrengen van de run. De wedstrijd lopers krijgen voorrang bij de start en het nemen van de hindernissen. De snelste loper, zonder zijn bandje te verliezen, wint!
Er is een prijsuitreiking per afstand.

Inschrijven kan nog tot 15 oktober!
Houd jij van klimmen, klauteren en hardlopen in de natuur en durf jij jezelf uit te dagen? Schrijf je dan nu in!
Kan iedereen zomaar meedoen? Het parcours is zo opgezet dat zowel de recreanten of beginnende survivallaars uit de voeten kunnen, maar het biedt ook een uitdaging voor de doorgewinterde survivallaars.

Wil je al vast een voorproefje? Klik hier!

Contactpersoon: Ton Hom (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Foto’s:

Voor filmpjes en foto’s van deze eerste StormRun, klik hier!