Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Tennis Rosmalen Open 2016.jpg

Tennis Rosmalen 2017 Ricoh Open

TENNISKINDEREN UIT DEEST TE GAST BIJ PROFSTENNISERS ROSMALEN OPEN.

Afgelopen maandag kregen de kinderen van basisschool ’t Klòsterhûfke uit Deest een hele speciale tennisdag gepresenteerd. Vanuit het platform Actief Maas en Waal met hulp van ouders en vrijwilligers van de tennisvereniging Deest werd het een heel bijzondere dag.

Het tennistoernooi in Rosmalen is het enige Nederlandse grastennistoernooi waar wereldtoppers aan deelnemers. Bekende deelnemers zijn o.a. Marin Cilic, Robin Haase en Medvedev bij de mannen en Jankovic, Kiki Bertens en Arantxa Rus bij de dames. Het werd afgelopen maandag een fantastische dag met niet alleen kijken maar vooral en natuurlijk ook actieve deelname aan tennisactiviteiten. Een super mooie belevenis voor de kinderen, ouders  en leerkrachten.

De kinderen kregen op het tennispark in Rosmalen een actief programma met leuke tennisvormen aangeboden. Ook kwam Janko Tipsarevic uit Servië, één van de profs,  even meespelen met de kinderen. Daarna hadden de kinderen gratis toegang bij de trainingen en wedstrijden van de profs op een van de vele tennisbanen. Ook werden er nog enkele handtekeningen gescoord.

Deze mooie dag past geheel in het programma van de komende weken op school. Want dan staan er ook nog tennisclinics op het programma in samenwerking met  tennisvereniging Deest. Deze bijzondere kennismaking met tennis in Rosmalen past hier natuurlijk geweldig mooi in!

Contactpersoon: Mari Janssen Steenberg (combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Foto’s:

Meer info:

Publicatie nieuwssite De MaasenWaler 2017 06 13
Publicatie nieuwssite Druteninfo 2017 06 14
Publicatie nieuwssite Waalkanter 2017 06 16