Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Tennis Rosmalen Open 2016.jpg

Tennis Rosmalen 2016 Ricoh Open

Bijzondere tennisdag voor Maas en Waalse kinderen.

Deze keer waren de groepen groep (5) 6 van basisschool De Octopus uit Horssen en De Tweestroom uit Altforst de gelukkigen.

Dit tennistoernooi is het enige Nederlandse grastennistoernooi waar wereldtoppers aan deelnemers. Bekende deelnemers zijn o.a. Goffin, Casquet, Karlovic en Robin Haase bij de mannen en Bencic, Jankovic en Kiki Bertens bij de dames. Het werd afgelopen maandag een fantastische dag met niet alleen kijken maar vooral en natuurlijk ook actieve deelname aan tennisactiviteiten. Een super mooie belevenis voor de kinderen, ouders  en leerkrachten.

De kinderen kregen op het tennispark in Rosmalen een actief programma met leuke tennisvormen aangeboden. Ook kwam Muller uit Luxemburg, één van de profs,  even meespelen met de kinderen. Daarna hadden de kinderen gratis toegang bij de trainingen en wedstrijden van de profs op een van de vele tennisbanen. Ook werden er nog enkele handtekeningen gescoord.

Deze mooie dag past geheel in het programma van de komende weken op school. Want dan staan er ook nog tennisclinics op het programma in samenwerking met  tennisvereniging LTC Horssen en LTC Appal. Deze bijzondere kennismaking met tennis in Rosmalen past hier natuurlijk geweldig mooi in!

Contactpersoon:  Pim van Dinteren (Combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal)

Foto’s: