Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

tennis Gelenberg.jpg

Tennis – Druten – LTC De Gelenberg

LTC de Gelenberg

Adres van de sportaccommodatie:
Sportpark “de Gelenberg”, de Gelenberg 3, 6654 AZ Afferden (tussen DIO’30 en het zwembad in)

Wat hebben wij te bieden:

Wanneer je lid bent van onze tennisvereniging dan mag je elke dag, het hele jaar door, onbeperkt gebruik maken van onze tennisbanen. Natuurlijk is het handig én heel gezellig om 1 of 2 keer per week tennislessen te volgen. Deze lessen worden gegeven door een gecertificeerde trainer van tennisorganisatie Remi de Jager (www.dejagertennis.nl ).

Al onze jeugdleden worden ingedeeld op tennisniveau, ervaring en leeftijd. Afhankelijk hiervan ga je tennissen met een rode, oranje, groene of gele bal. Een rode bal is bijvoorbeeld voor de jongere en onervaren kinderen vanaf 4 jaar en wanneer je al wat ouder en meer ervaren bent dan eindig je uiteindelijk met de gele ballen. Dit is dezelfde bal waarmee senioren en bijvoorbeeld Kiki Bertens ook spelen. Dit kleurensysteem van de tennisballen wordt gehanteerd tijdens de trainingen, toernooien, competitie en alle andere activiteiten. Op deze manier is tennissen voor iederéén uitdagend omdat met de kleur bal de moeilijkheidsgraad en de grootte van het veld toeneemt.

Benodigdheden:

Tennisracket, tennisballen, tennisschoenen en sportkleding.

Over:

Competitie:

Onze vereniging neemt deel aan 2 soorten jeugdcompetitie:
De KNLTB World Tour wordt 12 keer gedurende het jaar voor de kleuren rood en oranje gehouden. Dit is voor de jeugd van 4 t/m 9 jaar. Een deelnemende vereniging uit de buurt organiseert om de beurt op een zondagochtend een evenement met korte tenniswedstrijdjes en een spelletje. Er spelen dan 4 of 5 teams tegen elkaar. Tijdens de World Tour spelen de kinderen vaak hun eerste échte wedstrijdjes. Ze leren onder begeleiding hoe de puntentelling exact werkt en oefenen hoe je een dubbelwedstrijd moet spelen. Op deze manier wordt een kind op een ongedwongen en leuke wijze voorbereid om zo deel te kunnen nemen aan de KNLTB-jeugdcompetitie voor groen en geel.
De KNLTB-jeugdcompetitie is voor de jeugd vanaf 9 jaar met al wat tenniservaring. Op 14 zondagen in het voorjaar en in het najaar spelen de kinderen in een teamverband elk 2 (een single en een dubbel) wedstrijden in de kleuren groen of geel. In verschillende categorieën zijn meerdere teams actief en zij strijden allen voor het kampioenschap.

Training:
Iedere maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Je kunt altijd een gratis proefles volgen. Neem hiervoor, of bij overige vragen contact op met Sonja Meulenbelt (zie contactgegevens onderaan de pagina).

Jaarlijkse activiteiten:
Gedurende het jaar organiseren de leden van de jeugdcommissie en de trainers van de tennisschool allerlei leuke activiteiten voor onze jeugd. Denk bijvoorbeeld aan een 2-daags oliebol toernooi, de clubkampioenschappen, het jong-oud toernooi, een jeugdkamp op de tennisvereniging én een jeugdtenniskamp van één week ergens in Nederland. Buiten al deze tennisactiviteiten organiseren we elk jaar in de winter een gezellig avondje uit voor alle jeugd! Ook organiseert de tennisschool samen met onze vrijwilligers op 4 zondagen per jaar dat er geen competitie wordt gespeeld, maar een tennisinstuif en/of labelochtend. Alle jeugdleden maar óók kinderen die de tennissport  een keer willen uitproberen kunnen gratis deelnemen. Deze ochtend wordt afgewisseld met spelletjes en wedstrijden. Voor meer informatie of het aanmelden van niet-leden kunt u terecht bij Sonja Meulenbelt.

Informatie:

Contactpersoon jeugd: Sonja Meulenbelt
Telefoonnummer: 06-37179413
Website: LTC De Gelenberg
E-mail: jeugdcommissie@degelenberg.nl