Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Scouting G sport.jpg

Thuisonderwijs tijdens Covid-19 2021

Blijven bewegen tijdens thuisonderwijs!

Na de kerstvakantie zijn de scholen weer begonnen. I.v.m. de gedwongen lockdown zijn alle basisscholen tot maandag 18 januari dicht. Omdat het aantal besmettingen nog niet genoeg afneemt, is de kans groot dat de lockdown verlengd wordt. Dit zal in de persconferentie van dinsdagavond 12 januari duidelijk worden.

Onderwijs vanuit huis:
Met dit gegeven is fysiek lesgeven (zoals we altijd gewend zijn) niet mogelijk. Als alternatief worden de lessen op dit moment vanuit huis en online verzorgd. Voor lessen als taal, spelling, rekenen en schrijven gaat dit natuurlijk perfect. Maar hoe zit dit met bewegingsonderwijs?

Belang van bewegen:
Natuurlijk is het belangrijk dat de leerlingen zich blijven ontwikkelen in bovengenoemde vaardigheden. Wij horen namelijk niets anders dan leerachterstanden die kinderen oplopen. Maar hebben we het over leerachterstanden of over achterstanden in de ontwikkeling? En hoort bewegen dan ook bij de ontwikkeling van het kind?

Actief in en om je huis:
Omdat Actief Maas en Waal staat voor bewegen en een gezonde leefstijl, vinden wij het absoluut bij de ontwikkeling horen.
Naast bovenstaand belang is het bewezen dat een gezonde lichaam/geest en vitamine D van uiterst belang zijn om Covid-19 de baas te blijven. Opnieuw een gegeven om te blijven bewegen.
Om alle kinderen van de nodige beweegimpulsen te voorzien, bieden wij iedere week het format “Actief in en om je huis” aan. In de mappen vanuit school staat iedere week een beweegtaak klaar.
“Actief in en om je huis” bevat altijd 4 elementen: een gymactiviteit, een bewegend leren activiteit, een challenge en een leuke beweegopdracht.
Zo kan je op ieder moment in beweging komen, zowel in huis als buiten.
De opdrachten kan je natuurlijk alleen doen, maar samen is veel gezelliger. Dus breng jezelf, broertjes/zusjes,  papa/mama of anderen in beweging en beleef plezier, blijf actief en gezond!