Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Turnen Druturnia 1.jpg

Turnvereniging – Druten – Druturnia

Druturnia vereniging voor Turnen (jongens en meisjes) en Freerunning

Adres van de sportaccommodaties:

De Lier, Koningsweg 12, 6655 AC Puiflijk (turnen)
De Doorkijk, Langstuk 2, 6651 HZ Druten (freerunning)

Wat hebben wij te bieden:

Kinderen die het leuk vinden om te turnen mogen vanaf 4 jaar in de recreantengroepen van Druturnia komen turnen. Ingedeeld in een groep met leeftijdsgenoten leren de jongste leden spelenderwijs de basis van het turnen op verschillende toestellen.
Naarmate de kinderen ouder worden, worden de oefeningen moeilijker maar plezier blijft voorop staan. Daarnaast wordt er uiteraard per kind bekeken wat leuk en uitdagend is om te leren. Kinderen in de recreatiegroepen die meer uitdaging nodig hebben, kunnen doorstromen naar de selectiegroepen

Jongensturnen
Ook jongens die het leuk vinden om te turnen kunnen terecht bij Druturnia. Uiteraard turnen de jongens op toestellen speciaal bedoeld voor het jongensturnen. Denk hierbij aan de rekstok, ringen, voltige, lange mat, sprong, gelijke brug, de tumblingbaan en trampolines.

Freerunning is spannend en een stoere vorm van bewegen die erg in opkomst is bij jongeren. Freerunning heeft iets van turnen (springen, rollen) en atletiek (duurloop, hordenloop, hindernisloop). Bij Freerunning wordt gesproken over parkour, streettricks en tricking. ‘Parkour’ is het snel en efficiënt afleggen van een hindernisbaan. ‘Streettricks’ is het maken van allerlei acrobatische sprongen over obstakels. Bij tricking zien we allerlei acrobatische sprongen gelijkvloers.

Nijntje beweegdiploma voor peuters en kleuters

Bij het beweegdiploma leren peuters en kleuters op een leuke manier de basis van bewegen. Dat betekent veel bewegen op verschillende manieren waarbij plezier centraal staat! Alle belangrijke spieren ontwikkelen zich op deze manier. Deze spierontwikkeling is nodig om later een andere sport te kunnen leren of om bijvoorbeeld goed te kunnen concentreren op school.

Benodigdheden:

Meisjes kunnen turnen in een turnpakje en jongens in een korte broek met shirt of hemd. De meeste kinderen turnen op blote voeten. Voor peuters en kleuters geldt hetzelfde.
Voor Freerunning is een korte broek met shirt prima. Gymschoenen zijn hierbij wel heel handig.

Over:

Competitie:

De selectiegroepen hebben enkele keren paar jaar een wedstrijd. Deze competitie wordt georganiseerd door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie).

Training:

Een overzicht van onze lessen staat op de website https://druturnia.nl/lesaanbod/lesrooster

Zin om een keertje mee te doen?

Het is mogelijk vrijblijvend 2 proeflessen te volgen. Je kunt contact opnemen via onderstaand e-mailadres.

Informatie:

Contactpersoon: Saskia Aalbers
E-mail: info@druturnia.nl
Website: www.druturnia.nl