Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Turnen Druturnia 1.jpg

Turnvereniging – Druten – Druturnia

Druturnia

Adres va de sportaccommodaties:

De Lier, Koningsweg 12, 6655 AC Puiflijk (Voor alle turnlessen). Per 1 februari 2024 sporthal de Gelenberg, De gelenberg 3 6654 AZ Afferden.
De Doorkijk, Langstuk 2, 6651 HZ Druten (Voor alle Dance-Fit lessen)

Wat hebben wij te bieden:

Welkom bij de leukste turnvereniging van Maas en Waal!

Druturnia is er voor iedereen. Iedereen die met passie de sport beleeft. Het gaat om jou. Jouw uitdagingen, jouw doelen, jouw grenzen. Je hoeft niet perfect te zijn. Iedereen haalt wat anders uit de sport. Het gaat om het uitdagen van jezelf. Jezelf verbeteren. Het verleggen van je eigen grenzen. En daarbij speelt plezier de allergrootste rol binnen onze vereniging.

Peuter/Kleutergym

Peuters en kleuters zijn volop in ontwikkeling en vinden het heerlijk om te rollen, klimmen, gooien, springen en hollen. Tijdens de lessen kunnen kinderen nieuwe ervaringen opdoen. In spelletjes komen alle grondvormen van bewegen spelenderwijs aan bod. Met groot en klein materiaal leren kinderen hun evenwicht bewaren en krijgen inzicht in ruimte, snelheid en afstand. Samen met andere kinderen kunnen zij hun energie kwijt, leren ze onder veilige omstandigheden nieuwe dingen proberen en overwinnen ze hun angst

Turnen

Op het ene moment hang je op de kop aan de brug en draai je rondjes ver boven de grond. Het volgende moment laat je pirouette op de balk zien. Elke dag leer je nieuwe elementen en dat geeft een kick. Je kan meer dan je denkt!

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien en radslagen en salto’s te maken? Dan is turnen iets voor jou. Bij het dames turnen zijn vier toestellen belangrijk: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel leer je een andere routine waarin je jouw kracht, bekwaamheid en controle laat zien. Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en elegant, maar vooral met heel veel plezier.

Turnsters met aanleg voor het turnen en met extra motivatie worden door de trainer gescout en uitgenodigd om mee te doen aan het wedstrijdturnen. Hoewel onze vereniging geen wereldkampioenen zal afleveren in de nabije toekomst, is het wel de intentie om op regionaal en nationaal niveau behoorlijk mee te blijven draaien. Druturnia heeft enkel meisjes wedstrijdgroepen en komt uit in verschillende divisies.

Jongensturnen

Voetbal is stoer, maar turnen is nog veel stoerder. Kijk maar eens naar het gespierde lijf van een wedstrijdturner. Er is niks zo stoer als tijdens je gymles op school een salto op de mat of trampoline te maken. Vanaf 7 jaar zijn de turnlessen van jongens gescheiden van de meiden.

Bij het jongensturnen worden specifieke jongenstoestellen gebruikt. Dit zijn hele andere toestellen dan waar de meisjes op turnen. Meisjes turnen sierlijk en met souplesse. Jongens turnen met kracht en lef. De toestellen voor jongens zijn brug, rekstok, ringen, lange mat, pegasus en natuurlijk ook heel veel sprongonderdelen zoals de trampoline, plankoline, springplank en tumblingbaan.

Dance-Fit

In deze dansles staat dansplezier en lekker trainen met leeftijdgenoten voorop. We werken met een mix van verschillende dans- en muziekstijlen; van swingende klassiekers tot de nieuwste danstrends. Je traint je lichaam en werkt aan je flexibiliteit. De groepslessen zijn voor iedereen vanaf 30 jaar die van dansen houdt en graag zijn of haar conditie wil verbeteren. Dance fit gaat om lekker met z’n allen bewegen op muziek. Het draait hier vooral om de gezelligheid die we hebben tijdens het dansen. Dance fit is perfect voor mensen die actief willen blijven en lekker willen dansen.

Wist je dat dansen je gelukkig en gezonder kan maken? Je bent nooit te oud om lekker te dansen!

Benodigdheden:

Trek kleding aan die je prettig zit. Dat kan een turnpakje zijn maar een (korte)gymbroek en t-shirt volstaat ook prima. Buitenschoenen worden in de kleedkamer verwisseld voor turnschoentjes, gymschoenen of blote voeten.

Over:

Competitie:

De selectiegroepen hebben enkele keren paar jaar een wedstrijd. Deze competitie wordt georganiseerd door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie).

Lesrooster:

Een overzicht van ons lesrooster kun je vinden op; Lesrooster – (druturnia.nl)

Zin om een keertje mee te doen?

Ben jij enthousiast geworden? Leuk! Wij kunnen niet wachten om onze toffe sporten aan je te laten zien! Bij Druturnia mag je geheel vrijblijvend twee proeflessen meedoen. Tijdens deze trainingen maak je kennis met de sport, jouw trainers en natuurlijk je mede sporters.

Via deze link kun je gemakkelijk een proefles bij ons inplannen; Proefles – (druturnia.nl)

Informatie:

Contactpersoon: Dorenda van Heck
E-mail: info@druturnia.nl
Website: www.druturnia.nl