Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

header open rosmalen.jpg

Verenigingen met G-sport aanbod opgestart in Coronatijd!

In West Maas en Waal en Druten verwelkomen de verenigingen met G-sport aanbod hun leden weer!

In deze periode met de Coronamaatregelen is het geweldig dat veel verenigingen weer draaien. Met aangepaste protocollen is het niet makkelijk om alle leden weer lekker te laten sporten.
Naast de reguliere verenigingen zijn er ook verenigingen met G-sport aanbod. Deze groep is in de afgelopen periode hard geraakt. Met een kwetsbare doelgroep en vrijwilligers veelal werkzaam in de zorgsector was het onmogelijk om voor de zomervakantie goed te kunnen starten. Tijdens de periode dat de G-sportaanbieders niet konden sporten hebben de aanbieders regelmatig contact gehad met de sporters, in de vorm van een attentie of een kaartje. Maar nu er weer gesport kan worden is de blijdschap daarover enorm.

Seizoen 2020 – 2021
In de zomervakantie hebben de sportverenigingen niet stil gezeten. Zij hebben gekeken hoe iedereen weer hun hobby kunnen uitvoeren.
Ook de verenigingen in Druten en West Maas en Waal met G-sport aanbod hebben deze tijd optimaal benut en gedacht in kansen en mogelijkheden. Voor de deelnemers een mooi resultaat, waarvoor de sportverenigingen en aanbieders van het aangepast sporten een pluim verdienen. De G-sportaanbieders hebben de nodige maatregelen getroffen en goed gecommuniceerd met de sporters/ouders/begeleiders. Daarbij zijn de nodige maatregelen getroffen die door o.a. het RIVM, sportbonden en sportaccommodaties zijn genomen. Veilig sporten staat daarbij voorop.
Bij het sporten voor deze groep sporters komt namelijk organisatorisch veel meer kijken. Ook ouders en begeleiders moesten vertrouwen krijgen in de maatregelen die zijn genomen. Al met al een hele opgave met een mooi resultaat.

Welke verenigingen zijn gestart:
In de gemeente West Maas en Waal zijn gestart: judovereniging Tora, Ontspanningsclub MMW, vv Unitas ’28, Boccia bij ASV Vizier en Adrie’s Dijkenloop.
In de gemeente Druten zijn gestart: vv DIO ’30, dansstudio Almir en Scouting de Blauwe Vogels.

Andere aanbieders bekijken wanneer en hoe ze kunnen starten.