Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Panna voetbal Druten2.jpg

Virtuele Vierdaagse 2020

Toch een vierdaagse ondanks het Covid-19 virus .

Dit jaar gaat de avond4daagse in verschillende plaatsen niet door. Dit is natuurlijk te begrijpen, omdat veel mensen vier avonden dezelfde route bewandelen. Deze routes raken overvol en dat is volgens de huidige richtlijnen van het RIVM en verspreiding van het virus niet wenselijk.
Als evenementvorm is de Avond4daagse dan ook uitgesloten.
Maar is er dan helemaal niets mogelijk?

Virtuele Vierdaagse:
Omdat de maatregelen langzaam afnemen en we weer naar buiten mogen is er gekeken naar mogelijkheden. Vier studenten van de HAN Master Sport- en Beweeginnovatie hebben een sportief en uitdagend alternatief bedacht, namelijk:  een Virtuele Vierdaagse.

Hoe werkt het?
De opzet is eenvoudig: wandel samen met je ouders, vriendjes en vriendinnetjes op 4 dagen een afstand van 5 of 10 kilometer. Wil je wel meedoen, maar wil je een andere afstand lopen? Ook dat is natuurlijk  mogelijk.
Om te voorkomen dat iedereen tegelijk loopt, mag je zelf bepalen waar én wanneer je loopt. Dat mag ook overdag of in het weekend zijn. Natuurlijk is het wel van belang dat je de richtlijnen die het RIVM voorschrijft volgt, zodat iedereen veilig en gezond blijft. Om daar extra op te letten is er een week voor uitgetrokken, namelijk: van 1 t/m 7 juni 2020.

Naast de vastgestelde week bepaal, meet en controleer je zelf je wandeltocht. Hiervoor zijn apps te vinden die de afstand bijhouden. Misschien vind je het zelfs leuk om van te voren een route uit te stippelen.

Ben je enthousiast, schrijf je dan in via: www.virtuelevierdaagse.nl

Nieuwsberichten:

publicatie De Gelderlander 2020 5 20