Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

voetbal.jpg

Voetbal – Druten – DIO’30

Voetbalvereniging DIO’30

Adres van de sportaccommodatie:
Sportpark “De Gelenberg”, Gelenberg 3, 6654 AZ Afferden (gemeente Druten)

Wat hebben wij te bieden:

Voetbal is de bekendste teamsport waarin we als klein landje toch wereldwijd bekend zijn. Veel kinderen dromen dan ook over het spelen bij een topclub. Onze voetbalvereniging Dio’30 is de grootste verenigingen van Maas & Waal en de prestatieve teams spelen dan ook op hoog niveau.

Dio’30 is een vereniging met een positieve uitstraling en veel enthousiaste vrijwilligers. Een vereniging die de jeugdopleiding hoog in het vaandel draagt en ook goede omgangsnormen nastreeft. Plezier in het spel en leren samenspelen in een team streven we na bij de jeugd.

We hebben ook een prachtig sportterrein met 3 kunstgrasvelden en verlichting op 3 velden. Hierdoor kan er in veel omstandigheden toch getraind en gevoetbald worden.

Kinderen kunnen bij ons al starten vanaf 4 jaar bij de Ukken. De ukken trainen 1x per week op zaterdagochtend van 9.00-10.00 uur. Deelname is vrij toegankelijk, maar meldt je vooraf even aan via jeugdvoetbal@dio30.nl. Met 6 jaar gaan de kinderen naar de wedstrijdteams waarin ze doordeweeks 2x trainen en ook wedstrijdjes gaan voetballen op de zaterdagen.
Een speciale plek nemen onze meidenteams in. Met 4 meidenteams in de jeugd en richting de 80 speelsters kunnen we spreken van een ontzettend positieve ontwikkeling. Het aantal meiden is bijna 20% binnen de jeugd. Het is niet alleen goed dat ze sporten maar ook  “kei” gezellig!

Benodigdheden:

Voetbalschoenen, scheenbeschermers, voetbalsokken, sportkleding, trainingspak. Een wedstrijdtenue krijgen de spelers in gebruik van DIO’30.
De hogere teams krijgen ook een hoodie en voetbaltas via het kledingfonds.

Over:

Competitie:
De competitie verloopt via de KNVB en start na de zomer in september en loopt tot juni in het voorjaar. In de winter is er afhankelijk van de weersomstandigheden sprake van een winterstop.

Training:
De trainingstijden zijn per leeftijdsgroep en team verschillend. De jongste spelers (tot 11 jaar) trainen op woensdagavond en aan het begin van de vrijdagavond. De oudere jeugd traint twee avonden in de week.

Jaarlijkse activiteiten:
Bij DIO’30 zijn we actief met de jeugd. Zo worden er onder andere voetbalkampen, techniek clinics, Sinterklaas en feestavonden georganiseerd. De jeugd vertegenwoordigt  het grootste aantal leden binnen de vereniging.

Informatie:

Jeugd Coördinator: Geo van Tintelen
Website: http://www.dio30druten.nl/
E-mail: jeugdvoetbal@dio30.nl

Meer info:  www.knvb.nl       www.voetbal.nl