Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Volley BK.jpg

Volleybal – Druten – Boemerang Komeet

Volleybalvereniging Boemerang Komeet

Adres van de sportaccommodatie: Sporthal de Heuvel, Heuvel 40, 6651 DE Druten –> vanaf februari 2024 in sportcentrum op Sportpark de Gelenberg.

Wat heeft uw vereniging te bieden:

Boemerang Komeet verzorgt op verschillende niveaus volleybaltrainingen- en wedstrijden voor jeugd. Dit doen wij sinds lopend seizoen in samenwerking met volleybal verenigingen Blok ’69 uit Afferden en Atalante uit Horsssen. De jeugdafdeling is verdeeld in twee verschillende onderdelen:
Voor de jeugd (tot 12 jaar) hebben we een leuke volleybalvorm ontwikkeld namelijk CoolMovesVolley (CMV). Je hebt bij CMV 6 niveaus. Volleybal is best een moeilijke sport. Daarom is speciaal voor kinderen een makkelijke manier bedacht om volleybal stapsgewijs aan te leren.
In de ABC teams wordt door de jeugd (12 t/m 18 jaar ) het ‘echte’ volleybal gespeeld, wat we kennen van de Nationale wedstrijden op tv. In deze periode wordt vooral aandacht besteed aan techniek, tactiek en teamwork.

Benodigdheden:

Lekker zittende sportkleding, kniebescherming en sportschoenen met een lichte zool. Volleyballen en ander trainingsmaterialen worden vanuit de vereniging verzorgd en zijn in de zaal aanwezig.

Over:

Samenwerkingen:
Boemerang Komeet werkt binnen de CMV samen met Blok ’69 en hebben 2 teams, namelijk Niveau 5 en Niveau 6. Binnen de ABC werkt Boemerang Komeet zowel met Blok ’69 als Atalante samen. De C lijn bestaat uit 2 meidenteams die beide met Blok ’69 samenwerken. De B lijn bestaat momenteel uit 1 meidenteam en werkt daarin samen met Atalante. Tot slot is er binnen de A lijn 1 jongensteam dit tot stand is gekomen door de samenwerken met Blok ’69.

Wedstrijden:
De CMV-jeugd speelt maandelijks op zondag een regionale competitie in toernooivorm.
De ABC-jeugd speelt wekelijks op zaterdag met hun team wedstrijden in competitievorm tegen andere verenigingen uit de regio die zijn aangesloten bij de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo). De seniorenteams spelen ook bijna wekelijks competitie. De seniorenteams (zowel dames als heren) spelen mee in de Nevobocompetitie en de dames en heren recreanten spelen mee in de Maas en Waalcompetitie.

Trainingen:
De CMV-jeugd 2 x 1uur per week op maandag van 18.30-19.30 uur in Druten(bij boemerang komeet) en woensdag van 16.30-17.30 uur in Afferden(bij Blok ’69).
De ABC-jeugd traint 2 x 1uur per week op maandag 18.30-19.30 uur in Druten(bij Boemerang Komeet) en woensdag tussen 16.30-17.45 uur in Afferden(bij blok’69).

Jaarlijkse activiteiten:
Er worden door de vereniging tijdens het seizoen wisselende activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld proeflessen voor basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8, vieren we Sinterklaas en Kerst, zorgen we voor teambinding tijdens de leuke teamuitjes en organiseren we aan het eind van het seizoen een geweldig kampweekend.

Informatie:

Contactpersoon jeugd: Jeugdcoördinator Celieke Langen, jeugd@boemerangkomeet.nl

Website: www.boemerangkomeet.nl

Email: info@boemerangkomeet.nl

Voor nog meer info, kijk ook op de site volleybal.nl