Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Header RTV de Leeuwen.JPG

Mountainbiken – Beneden-Leeuwen – RTV De Leeuwen

Ren en Toer Vereniging De Leeuwen

Adres van de sportaccommodatie:
Zijveld 93, 6658 KV Beneden-Leeuwen

Wat hebben wij te bieden:

Hou je van een beetje stunten met de fiets en ben je niet bang om vies te worden, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Jongens en meisjes van 8 t/m 15 jaar zijn bij ons van harte welkom.
Met mountainbiken fietsen we over onverhard terrein. Hierbij maak je beklimmingen en snelle afdalingen. Om dit goed te kunnen, moet je leren schakelen omdat zo’n mountainbike 24 tot 30 versnellingen heeft. Je moet goed leren sturen en perfect leren remmen. Al deze technieken worden je bijgebracht op vrijdagavond als wij onze training op ons mooie nieuwe mountainbike parcours aan de Zijveld in Beneden-Leeuwen hebben. Eén en soms tweemaal per maand gaan we deze lessen in de praktijk brengen als we naar een mooie mountainbike locatie gaan, zoals in Bergharen, Rhenen, Nijmegen en Reek. Op al deze locaties kun je naar hartenlust klimmen en afdalen. Alles onder begeleiding van ervaren mountainbikers uit onze vereniging.

Benodigdheden:

Wil je kijken of het iets is, dan hebben wij een leenfiets en helm. Mocht je lid worden, dan heb je een mountainbike, sportieve kleding en een helm nodig.
Wanneer je lid wordt, krijg je kosteloos een tenue van de vereniging. We stellen het op prijs dat alle kinderen in het verenigingstenue fietsen.

Over:

Competitie:
Wij doen niet mee aan wedstrijden, maar leren de basis en verbeteren de fietstechniek van hieruit verder.

Training:
In de periode maart tot november trainen wij op vrijdagavond van 18.30 tot 19.45 uur op onze sportaccommodatie aan de Zijveld in Beneden-Leeuwen.
Een tot tweemaal per maand gaan we op zaterdagmiddag een mooie route rijden op locatie, bijvoorbeeld in Nijmegen, Rhenen, Reek, Bergharen, enz.

Jaarlijkse activiteiten:
Eenmaal per jaar gaan we een weekend op mountainbike kamp.

Informatie:

Contactpersoon jeugd: Hans van Eldijk
Telefoonnummer: 06-53853586
Website: http://www.rtvdeleeuwen.nl/junioren.html
E-mail: junioren@rtvdeleeuwen.nl