Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Voetbal alg.jpg

BMX Papendal Bike Event 2014

Papendal Bike Event voor 5 basisscholen in Druten en West Maas en Waal.

Vorig jaar was de Octopusschool in Horssen uitgekozen om als één van de 10 geselecteerde scholen uit de provincie Gelderland deel te nemen. En omdat Olympisch medaillewinnares Laura Smulders uit Horssen komt, was hier bovendien toen ook de officiële Kick Off van dit zeer mooie project.

Dit jaar zijn we er vanuit Actief Maas en Waal i.s.m De Gelderse Sportfederatie zelfs in geslaagd voor maar liefst 5 scholen uit Maas en Waal een plekje te bemachtigen om deel te kunnen nemen. In totaal is er geld en ruimte voor ongeveer 12 scholen uit de provincie Gelderland om mee te doen.

De 5 deelnemende scholen uit Maas en Waal zijn: St. Victorschool (Afferden), De Kleurencirkel (Druten), De Mariaschool (Boven-Leeuwen), De Leeuwenkuil (Beneden-Leeuwen) en de Tweestroom (Altforst). De leerlingen uit de groepen 6, 7 of 8 nemen deel aan het Papendal Bike Event. Een leerzaam én uitdagend programma is samengesteld om kinderen enthousiast te maken voor vele fietsdisciplines.

Inhoud

Het programma bestaat uit 2 onderdelen op school: een fietsles en een BMX-les. Het 3e onderdeel is een bezoek aan de activiteitendag op Papendal.

Het eerste onderdeel is een speciale fietsles op school: ‘Kanjer op de Fiets’. Het gaat in deze les om fietsbehendigheid en het bevorderen van veilig fietsgedrag. De kinderen werken zo aan hun verkeersveiligheid en kunnen de geleerde vaardigheden direct toepassen in het gewone, dagelijkse fietsverkeer.

Het tweede onderdeel is kennis maken met de BMX-sport. Onder leiding van professionele instructeurs gaan de leerlingen op het schoolplein op echte BMX-fietsen een parcours afleggen met enkele hindernissen.

Het derde onderdeel is, als klap op de vuurpijl, de activiteitendag op vrijdag 9 mei. Op deze dag gaan de kinderen voor het speciale Bike Event naar het Nationaal Sportcentrun Papendal in Arnhem . Zij worden ’s-morgens met de bus op school opgehaald en eind van de dag weer daar afgezet.

De leerlingen maken op deze dag maken kennis met het hoogste en internationaal niveau van de BMX sport. Zij nemen deel aan een BMX clinic, krijgen een rondleiding op het sportcentrum, strijden in een spellencircuit op diverse fietsen en nemen deel aan een mountainbike clinic. Een dag om nooit meer te vergeten!

Op 10 en 11 mei is er één van de vijf wereldbeker-wedstrijden BMX . Dan zullen onder andere onze nationale toppers Laura Smulders en Jelle van Gorkom aan de start verschijnen.

Meer weten over dit internationaal evenement. Klik hier

Contactpersoon:  Pim van Dinteren  ( combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal).

Programma:

School Plaats Groep Aantal leerlingen Fietsles BMX-les Papendal Event
St. Victorschool Afferden 6/7 34 16 mei  11 juni 9 mei
De Kleurencirkel Druten 8 20 22 april 18 april 9 mei
De Mariaschool Bov-Leeuwen 6/8 33   7 mei   9 april 9 mei
De Leeuwenkuil Ben-Leeuwen 7 51 17 april  20 juni 9 mei
De Tweestroom Altforst 6/7/8 14 22 april 18 april 9 mei

Zie ook:

elders op de site
Nieuwssite Beneden-Leeuwen.nl
Nieuwssite BlikopBenedenLeeuwen.nl
– Publicatie De MaasenWaler 23 april 2014
Publicatie De Waalkanter 23 april 2014
Nieuwssite Beneden-Leeuwen.nl 


Foto’s: