Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Tafeltennis alg.jpg

Papendal Bike Event 2014 wederom een succes

Papendal Bike Event, 5 basisscholen vanuit Maas en Waal genieten van prachtig evenement.

Afgelopen vrijdag was het voor 5 scholen dan zo ver. De St. Victorschool, de Kleurencirkel, de Mariaschool, de Leeuwenkuil en de Tweestroom werden in alle vroegte opgehaald door meerdere bussen, die de kinderen naar Papendal brachten.

Vanaf 9.00 uur waren de scholen hier welkom. De start van het evenement vond plaats om 9.30 uur. De dag (die duurde tot 15.30 uur) was opgedeeld in 5 activiteiten voor de kinderen. Elke activiteit duurde 55 minuten en hierin kwamen verschillende facetten van het fietsen aan bod.

Zo maakten de kinderen kennis met het terrein van Papendal d.m.v. een step. Een actieve rondleiding voor iedereen.
Er was een BMX-parcours uitgezet, waar de kinderen hun eerder geleerde kunsten konden vertonen.  Lekker stunten en racen op een BMX-fiets.
Sander Bisseling (een van de eerste Nederlandse BMX-profs) wist de kinderen veel te vertellen over de BMX-sport. Met filmpjes en een kijkje op de baan wist hij de kinderen op een leuke manier veel informatie te geven.
Een ander onderdeel was het spellencircuit. Dit bestond uit een quiz over fietsen, een estafette met fietsonderdelen, kennis maken met vreemde fietsen en een Zweeds Step spel. Hierbij moesten de kinderen met een step zo snel mogelijk letters verzamelen en er een woord van maken.
De laatste activiteit was mountainbike. Op 3 verschillende parcours moesten de kinderen met een mountainbike zo snel en handig mogelijk bij het einde komen. Vervolgens werd deze activiteit afgesloten met een wedstrijd waarin de meiden het tegen elkaar opnamen en ook de jongens tegen elkaar moesten racen.

Tijdens de lunch hebben de kinderen kunnen kijken naar de echte BMX-ers. Zij waren aan het trainen op de baan voor de wedstrijden van het afgelopen weekend. De BMX-ers vlogen wel 10 meter door de lucht en dit was heel leuk om een keer mee te maken.
De kinderen hebben deze vrijdag een drukke, maar onvergetelijke dag beleefd die ze niet snel meer zullen vergeten.

Foto’s:

– Voor meer foto’s van de St. Victorschool Afferden klik hier

Zie ook:

Publicatie De Waalkanter 2014 06 25
elders op de site