Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

judo.JPG

Clinics judo Tora Boven-Leeuwen 2010

Ruim 1200 leerlingen maken kennis met Judo Op School.

Vorig jaar was er een eerste pilot op 3 scholen. Vanwege het succes en de extra steun van de Judo Bond Nederland (JBN) kan het dit jaar worden aangeboden aan maar liefst alle 11 basisscholen in de gemeente West Maas en Waal. Als een échte judoka, op een échte judomat, in een écht judopak, en onder leiding van een échte judotrainster, maken meer dan 1200 leerlingen in deze periode kennis met Judo Op School. Soms 1 keer, maar in de meeste gevallen staan zij 2 keer in een judopak, misschien wel als mogelijke opvolger van de huidige Nederlandse top-judoka’s, waaronder zelfs meerdere wereldkampioenen.

Judo is van oudsher bekend als een gezonde sport met heel veel pedagogische kanten. Respect voor de tegenstander en beheersing staan hoog in het vaandel. Judo is stoeien met regels. Judo geeft een positieve bijdrage aan de vorming van het jonge kind. Het kind kan op een veilige manier de (overmatige) energie kwijt, en de kracht en/of slimheid van de tegenstander verkennen. Judo is een sport die een veelzijdigheid van bewegen vraagt. Judo geeft duidelijk structuur en discipline en zorgt o.a. voor: respect voor de ander, wederzijdse hulp, beleefdheid, stiptheid, ijver, hygiëne, samenwerken, en judo levert een bijdrage aan het zelfvertrouwen.

Op vrijdag 12 november a.s. komt wethouder B. van Swam een kijkje nemen naar mogelijk nieuwe wereldkampioenen judo in spé. Dit zal zijn tijdens één van de lessen Judo Op School op de Mariënhof-school in Alphen, in de sportzaal van het onlangs door vrijwilligers opgeknapte dorpshuis ‘De Hucht’. Tijd: 11.00 – 11.30 uur

Deelnemende scholen zijn:

  • De Gravin van Rechterschool, Appeltern – De Kleine Kern, Appeltern
  • De Tweestroom, Altforst – De Lambertusschool, Maasbommel
  • De Mariënhof, Alphen – De Oversteek, Dreumel
  • De Laak, Wamel – De Terebint, Wamel
  • De Leeuwenkuil, Beneden Leeuwen – De Wijzer, Beneden Leeuwen
  • De Mariaschool, Boven Leeuwen.

Contactpersoon: B. de Haas

 Zie ook:

De Waalkanter, 17 november 2010
De Gelderlander, 8 december 2010

Foto’s