Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Appelternloop1.jpg

Dijkenloop 2011

1K RUNAWAY nieuw onderdeel in het jeugdprogramma.

Door het jaar heen zijn er diverse sportieve evenementen in de verschillende kerkdorpen van West Maas en Waal. Dat op zich is natuurlijk al fantastisch! Het weekend van de Maas en Waalse Dijkenloop neemt hierin toch wel weer een bijzondere plaats in. Zowat alle dorpen en veel verenigingen zijn betrokken!

Veel deelnemers komen ook uit onze streek en worden steevast aangemoedigd door hun vrienden, kennissen.  Maar ook door hun kinderen. Dat kan dit jaar ook andersom!. Dit jaar kunnen de ouders, vrienden, kennissen voordat ze zelf aan de start verschijnen eerst de jeugd steunen en aanmoedigen bij de officiële afstand speciaal voor hen: 1K Runaway (1km Run-away)

– 1K RUNAWAY :Meedoen kan dus rechtstreeks. Aanmelden via de site: www.dijkenloop.nl  Ook de naam van de school kan worden aangegeven.

Ondersteuning voor scholen.

Daarnaast is er ook ondersteuning voor de leerkracht(en) die hier tijdens een van de lessen aandacht aan wil besteden en misschien wel m.b.v. ouders, als groep of school ( in schoolshirts) mee wil doen op 4 sept. a.s. De laatste weken voor de zomervakantie zijn natuurlijk heel geschikt om in de buitenlessen hier aandacht aan te besteden.

Waar bestaat deze ondersteuning uit:
1. We hebben voor bruikleen een aantal lespakketten (waarde 100,-) met mooi en vooral ook handig lesmateriaal. zie ook www.1krunaway.nl lespakket
2. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van vrijwilligers die gratis een leuke loopclinic komen verzorgen op uw school; binnen of buiten schooltijd.

Datum 1K Runaway:   zondag 4 september 2011
Plaats:  Dorpsplein, Beneden Leeuwen
Tijd:  vanaf 10.00 uur tot 11.00 uur
Contactpersoon:  B. de Haas

Verslag.

De zondag zelf was een aardige dag. Hij begon helaas wat regenachtig. Juist op het tijdstip dat de jeugd aan de startlijn stond. Het kon de pret niet drukken. Een beetje gespannen, maar enthousiast liepen de kinderen, ieder in hun eigen leeftijdscategorie, de 1000 meter; 1K Runaway. Ze werden hierbij enthousiast aangemoedigd door het talrijke publiek. Of ze nu eerste, bijna eerste of laatste worden, het zal een dusdanige belevingswaarde hebben die niet wordt vergeten! Voor de volledige uitslagen zie de site van de Dijkenloop.

Zie ook:

Flyer 1k Runaway en Rabo-Dikke-Bandenrace 2011
Website Dijkenloop

 Foto’s