Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

ASVVizier.jpg

G-sport clinics boccia asv Vizier Beneden-Leeuwen 2014 – 2015

Boccia! Nieuw op zmlk-school De Kom in Druten.

Leerlingen van zmlk-school De Kom maakten kennis met Boccia als nieuwe sportmogelijkheid. Boccia is een soort ‘jeu de boules’.
Boccia (spreek uit: ‘botsja’) is een vorm van mikspelen. Het is een sport speciaal voor mensen met lichamelijke beperking of een chronische ziekte . Het is een paralympische sport.

Vanuit Actief Maas en Waal werd er op maandag 2 febr. j.l. voor de leerlingen van verschillende klassen van De Kom in Druten een bijzonder leuke boccia-workshop georganiseerd. Dit werd gedaan in samenwerking met enthousiaste vrijwilligers van de boccia A.S.V. Vizier, uit Beneden-Leeuwen.

De leerlingen van De Kom hadden volop plezierbeleving aan de spelelementen zoals het focussen op een doel, het concentreren, het samen spelen, de spanning van succes behalen of niet. Bewegen, spelen en sporten leveren ook hier een bijdrage aan een evenwichtige ontwikkeling en een positieve impuls aan het zelfvertrouwen.

Voor De Kom-leerlingen was dit een eerste kennismaking met boccia. Zij hadden hiermee de mogelijkheid om in een vertrouwde omgeving te ontdekken of boccia een passende sport voor hen is. Wellicht kan nu de stap naar de vereniging gemakkelijker worden gezet.

Leerlingen die nog meer kennis willen maken met boccia kunnen zich melden bij Angela Peper:
Contactpersoon: Angela Peper (combinatiefunctionaris G-sport Actief Maas en Waal)

Of voor meer info zie elders op deze site:  klik hier.

Foto’s:

 Filmpje:

Zie ook:

Publicatie De Gelderlander 2015 02 04
Publicatie De Waalkanter 2015 02 04
Website Zmlk school De Kom
Nieuwssite Druteninfo.nl
Nieuwssite BlikopBenedenLeeuwen.nl