Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Kickboksen combi.jpg

Kleurencirkel Druten eerste school in Maas en Waal met vignet Gezonde School

Mooie aanmoedigingsprijs voor Drutense school!

Veel scholen in Maas en Waal zijn bezig met meer en samenhangende aandacht voor een gezonde ontwikkeling van de jeugd. Meer  en beter bewegen, spelen en sporten met daarbij aandacht voor een gezonde leefstijl.  Het is een van de aandachtsterreinen waarop alle scholen samenwerken onder de naam Actief Maas en Waal.

“Ons doel is een Gezonde School worden. We zijn aardig op weg met onze projecten, maar je moet een doel blijven hebben. Als je werkt aan de Gezonde School blijf je met gezondheid bezig. Onze projecten over eten en bewegen krijgen een plek, ook in het beleid. Op deze manier worden de activiteiten duurzaam, want dat is ons doel.” ( Marja Derks, directeur De Kleurencirkel)

Een gezonde school krijg je alleen voor elkaar als je samen met ouders kinderen en personeel, structureel en planmatig werkt aan gezondheid en welzijn.

Sinds vorig jaar wordt er op de Kleurencirkel 4 dagen in de week alleen maar fruit of groente gegeten in de ochtendpauze, is er traktatiebeleid rondom gezond trakteren, worden er Smaaklessen gegeven, wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de beweegprogramma’s en worden de oefeningen van de beweegkalender De Klas Beweegt gebruikt.  Dit alles mede dankzij de ondersteuning en het aanbod vanuit Actief Maas en Waal en de GGD Regio Nijmegen.

Basisschool De Kleurencirkel is de eerste school in Maas en Waal die het regionale vignet De Gezonde School heeft gekregen. Het vignet  werd uitgereikt door Ans Nabuurs van de GGD regio Nijmegen. Het zal binnen in de school een mooi plaatsje krijgen. Wethouder Jac van Dongen ( onderwijs en welzijn / gezondheid) voegde na een kort woordje en felicitatie aan De Kleurencirkel daarna  direct  de daad bij het woord. In optocht met een speciaal hiervoor mee gebrachte schep  ging hij met de kinderen, ouders en leerkrachten naar buiten. Daar plantte hij samen met de kinderen 2 fruitbomen als duidelijk zichtbaar symbool op het speelplein van de school.

Klik hier voor het vignet

Zie ook:

De Waalkanter, 21 november 2012
Website Druteninfo.nl
Website Maaswaalweb.nl

Foto’s: