Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Tennis Lewabo.jpg

BMX Papendal Bike Event 2013

Laura Smulders geeft fietsles op haar oude school.

Bronzen medaillewinnares Laura Smulders keert op woensdag 22 mei terug op haar oude school, basisschool de Octopus in Horssen. Nu niet in de schoolbanken, maar om de kinderen van groep 6 een demonstratie BMX te geven.

Deze leerlingen zijn in samenwerking met Actief Maas en Waal geselecteerd om deel te nemen aan het scholenprogramma van het Papendal Bike Event. De komst van Smulders is natuurlijk een uitgelezen kans voor de kinderen om een Olympische sporter van dichtbij mee te maken.

Primeur.

Basisschool de Octopus is hiermee één van de 10 scholen in de provincie Gelderland die zijn uitgekozen om deel te nemen aan het Papendal Bike Event 2013. Bovendien heeft De Octopus ook nog eens de primeur van de Kick Off voor dit scholenprogramma!

Programma:

– Op 22 mei 2013 krijgen de leerlingen op school een speciale fietsles onder de naam ‘Kanjer op de Fiets’. Het gaat tijdens deze fietsles om fietsbehendigheid en het bevorderen van veilig fietsgedrag. De lessen worden aangeboden door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG).
– Op vrijdag 14 juni worden de kinderen met de bus opgehaald voor de scholendag tijdens het Papendal Bike Event. Een dag om nooit te vergeten.  Om te zien wat de kinderen die dag gaan doen:   Klik hier

Papendal Bike Event

Op 15 en 16 juni is Papendal the place to be voor alle fietsliefhebbers! Voor de eerste maal vindt dan namelijk het Papendal Bike Event plaats; waarbij verschillende fietsactiviteiten op het gebied van wielrennen, mountainbike, Offroad, BMX Supercross, sportief fietsen en E-bikes worden samengesmolten tot één groot evenement. Meer informatie is te vinden op www.papendalbikeevent.nl

BMX Supercross

De UCI BMX Supercross Papendal is een wereldbekerwedstrijd BMX en wordt georganiseerd door BMX Nederland. Op 15 en 16 juni zal onder andere bronzen medaillewinnares Laura Smulders aan de start verschijnen. Het scholenprogramma op 14 juni is een initiatief van Sportcentrum Papendal, de provincie Gelderland en de GSF.

 Contactpersoon: Toon Verkerk, combinatiefunctionaris Actief Maas en Waal

Programma woensdag 22 mei:
9.00 uur Start theorieles in klas (niet openbaar)
10.00 uur Start fietslessen op het schoolplein (openbaar)
11.15 uur Einde fietslessen en mogelijkheid tot vragen door pers

Zie ook:
–  TV-Uitzending Omroep Gelderland
–  TV-Uitzending Hart van Nederland SBS 6
TV-Uitzending Webfm week 22 (2013)
–  Website Druteninfo.nl

 Foto’s van 22 mei          voor foto’s van 14 juni: Klik hier