Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

BMX Papendal Event 2013.jpg

BMX Papendal Bike Event 2013

Papendal Bike Event 2013

De kinderen van groep 6 van de Octopus hebben vrijdag 14 juni de dag van hun (nog jonge) leven beleefd. Het Papendal Bike Event, georganiseerd door Sportcentrum Papendal, de Provincie Gelderland en de Gelderse Sport Federatie, betekende een dag lang kennismaken met de vele facetten van de (wieler)sport.

Dankzij Actief Maas en Waal kreeg de Octopus de kans om aan deze dag deel te nemen. Ruim 500 kinderen werden op Papendal verdeeld over 6 workshops. Met steps kregen de kinderen een rondleiding over het grote terrein van Papendal en konden ze een kijkje nemen bij alle belangrijke accommodaties waar de Nederlandse topsporters zich voorbereiden op de komende kampioenschappen.

Sander Bisseling gaf als ex topsporter een enthousiaste een leerzame uitleg over de BMX sport. Er was een workshop BMX fietsen, waarbij de kinderen over uitdagende hindernissen mochten fietsen. Tijdens het spelencircuit konden ze kennismaken met de meest vreemde fietsen zoals de “kruiwagenfietsˮ en de ˮterugtrapfietsˮ. Ook werd er een workshop mountainbikefietsen gehouden, die werd afgesloten met een gezamenlijke wedstrijd en tenslotte kregen de kinderen een workshop schermen onder leiding van een trainer van de Nederlandse Schermbond.

Na afloop van het programma mochten de kinderen nog even naar de tribunes om Laura Smulders aan te moedigen bij haar training voor de belangrijke wedstrijd op Papendal. Moe maar voldaan stapten de kinderen in de bus. Complimenten aan de organisatie en de leiding, die erin slaagden alle kinderen heel actief en enthousiast te houden en daarbij de veiligheid uitstekend in het oog hield.

Klik hier voor het dagprogramma.

Zie ook elders op deze site: klik hier

Foto’s:     Voor nog meer mooie foto’s: klik hier