Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

nationale-sportweek 2020.jpg

Schoolgruiten WMW 2011 – 2012

Schoolgruiten voor 7 scholen in West Maas en Waal!

Nadat vorig jaar ook in Druten al 7 scholen hebben deelgenomen aan het Schoolgruitenprogramma hebben dit jaar de scholen uit WMW dit aanbod gekregen. Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen verkeerd eetgedrag en het ontstaan van overgewicht en welvaartsziekten. Ook blijkt dat kinderen te weinig groenten en fruit eten en te vaak kiezen voor ‘ongezonde’ tussendoortjes. Wat de leerlingen eten is de verantwoordelijkheid van ouders/verzorgers, maar met het SchoolGruiten-programma kan de school kinderen helpen gezonder te leren eten en zo de basis te leggen voor een gezond leven. De praktijk heeft uitgewezen dat dit werkt!

SchoolGruiten is een initiatief van de GGD Nijmegen i.s.m. Actief Maas en Waal. De Fruit Promotie Groep zorgt ervoor dat leveranciers uit onze eigen regio het fruit/groente op school afleveren en de GGD regio Nijmegen ondersteunt u bij de uitvoering.

Kern van het SchoolGruiten-programma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas: het ‘gruiten’. De kinderen krijgen daarvoor op de dinsdag- en donderdagochtend een portie fruit ( of groente) uitgereikt om gezamenlijk in de klas op te eten.

Deze groente- en fruitverstrekkingen worden voor de duur van 4 maanden gefinancierd door gemeentelijke en Europese subsidies. De GGD helpt de school bij de uitvoering van dit project.

Er zijn voor de ouders géén kosten aan verbonden.

De school ziet in SchoolGruiten een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Een effectieve, en voor de kinderen vooral ook gezellige én leuke manier om gezonder te leren eten.

 De deelnemende scholen zijn:

– De Leeuwenkuil – De Laak – De Terebint – De Mariënhof – De Tweestroom
– De Gravin van Rechterenschool – De Kleine Kern

Verdere praktische informatie wordt via school verstrekt.

Zie ook: