Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Scouting G sport.jpg

Scoren voor Gezondheid 2013, Werkbezoek in Maas en Waal vanuit de 2e kamer.

 Werkbezoek in Maas en Waal vanuit de 2e kamer.

Aankomende maandag 22 april komt Dhr Rutte ( 2e kamerlid) op bezoek om zich een beeld te vormen van de aanpak Scoren voor Gezondheid in Maas en Waal. Hij zal vooraf in gesprek gaan met lokale vertegenwoordigers: directeur basisschool De Kleurencirkel: Marja Derks, wethouder gemeente Druten: Jac van Dongen, contactpersoon Scoren voor Gezondheid vanuit GGD: Barbara de Meijer, projectleider Actief Maas en Waal: Bert de Haas en projectleider Wij staan voor de Wijk: Joep Goessens.

Het bezoek is gericht op het project Scoren voor Gezondheid (SvG) zoals we dat hier vanuit de kaders (samenwerking) Actief Maas en Waal enkele jaren geleden zijn gestart i.s.m. NEC Nijmegen en de GGD regio Nijmegen. Het project draait ook dit jaar weer in Maas en Waal, op maar liefst 10 scholen in beide gemeenten. De opzet en aanpak heeft zich ontwikkeld en verbeterd tot een good-pratice project. De integrale aanpak en het effect daarvan heeft de belangstelling van 2e kamerlid Arno Rutte gewekt.

Het succes van SvG is mede afhankelijk van de samenwerking met lokale partijen. Actief Maas en Waal ( hierin zijn vertegenwoordigd: alle scholen b.o. en v.o., beide gemeenten en de lokale welzijnsinstelling) met o.a. de combinatiefunctionarissen vormt hierin een belangrijke schakel.

Het prg start 12.00 uur op De kleurencirkel. Vanaf 13.00 voert het programma langs concrete activiteiten van dit project.

Programma van de dag:

12.00 -12.50 uur. De Kleurencirkel, , Druten.
Gesprek met directeur Marja Derks, wethouder Jac van Dongen, contactpersoon Scoren voor Gezondheid vanuit GGD Barbara de Meijer, projectleider Actief Maas en Waal Bert de Haas en projectleider Wij staan voor de Wijk Joep Goessens.

13.00-13.30 uur. Albert Heijn Druten. Scharenburg 21, 6652 AK, Druten.
Supershopper met klas van Kleurencirkel, begeleidt door Ans Nabuurs van de GGD.

13.45-14.15 uur. SBO De Dijk, De Heuvel 61-63, 6651 DB, Druten
N.E.C.-speler op bezoek bij klas 6 van leerkracht Saskia van Leur.

14.30-15.00 uur. ’t Geerke, Kerkstraat 3, 6655 ZG Puiflijk
Ouders, leerkracht en leerlingen aan het woord van klas 8 van leerkracht Jan van Wees.

Meer info:   Elders op deze site

Hieronder enkele foto’s van het supershoppen en het gesprek met een selectiespeler van NEC.
– Voor een kort filmpje:  Klik hier         Voor kort verslag: klik hier

Voor meer foto’s: klik hier