Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Voetbal alg.jpg

Scoren voor Gezondheid NEC Nijmegen 2013

Opnieuw landelijk project voor scholen uit Maas en Waal

Scoren voor Gezondheid is een landelijk project dat door stichting Meer dan Voetbal, de maatschappelijke tak van de KNVB, is uitgezet en inmiddels door het ministerie van VWS is uitgeroepen tot een van de meest succesvolle initiatieven op dit gebied.

In deze regio wordt dit project uitgevoerd i.s.m. NEC Nijmegen en de GGD. Eerder hadden we hier al een prima samenwerking mee. (Stg Wij staan voor de Wijk, van NEC)

Vier jaar geleden hadden we het SVG voor de eerste keer hier en werd het een groot succes voor de 9 deelnemende scholen. Dit jaar doen er 10 scholen mee en zijn ruim 600 leerlingen betrokken bij het project.

Het project in het kort:

1. voor de groepen 6,7 en/of 8 ( de school maakt zelf de keuze maken welke groep(en) wordt aangemeld).
2. Er is een begin-activiteit rond het stadion van NEC ( donderdag 24 januari) met allerlei sportieve activiteiten, incl. busvervoer. En de groep sluit een gezonde leefstijlcontract af met een contractspeler van NEC.
3. Er is een slot-activiteit op de velden bij Leones in Beneden – Leeuwen ( donderdag 6 juni) met allerlei sportieve activiteiten
4. In de tussenliggende periode is het de bedoeling dat de groepsleerkracht extra aandacht besteed aan de gezonde leefstijl. Dat hoeft niet altijd iets nieuws of extra te zijn. Dat kan met de dingen die men al doet op dit terrein en die passen in de gedachte van ‘De gezonde School’. Er is ook hulp hierbij d.m.v. een nieuwe activiteitenmap ontwikkeld door de GGD en een website waarvan men gebruik kan maken. De deelnemende groep zal in deze periode ook worden bezocht door één van de contractspelers van NEC, die komt praten over zijn gezonde leefstijl om profvoetballer te kunnen zijn. Een team van sportstagiaires komt op school voor de deelnemende groep een activiteit verzorgen. Verder is er een supermarkt bezoek en een schoolontbijt.

Kortom: er is alle hulp bij de gezamenlijke missie (Actief Maas en Waal) : bewegen en andere gezonde leefgewoonte als basis en steun voor een optimale ontwikkeling van het opgroeiende kind. ( sportieve jeugd heeft een gezonde toekomst)

Het programma voor donderdag 24 januari:

Plaats: Stadion de Goffert NEC te Nijmegen
‘s-morgens: van 9.00 – 12.00 uur: de Appelhof, de Kleurencirkel, de Laak en de Mariënhof .
‘s-middags: van 12.00 – 15.00 uur: SBO De Dijk, ‘t Geerke, ’t Klosterhufke, de St. Lambertusschool, de Octopus, en de Wijzer.
Contactpersoon: B. de Haas

Zie ook:

Werkbezoek in Maas en Waal vanuit de 2e kamer.

Voor verslag zie:

 Foto’s:

– Voor meer foto’s:  Klik hier.