Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Dans just dance.jpg

Snuffelsportpas 2013 voor ruim 3.000 kinderen!

Wethouders reiken eerste Snuffelsportpassen uit in Alphen en Druten

Op basisschool de Mariënhof in Alphen kregen de kinderen hun pas van wethouder B. van Swam ( gemeente West Maas en Waal). In Druten deelde wethouder M. Lepoutre de eerste Snuffelsportpassen uit op basisschool De Appelhof.

Op beide locaties was het een leuke en sportieve happening, enkele sprekers, veel enthousiaste kinderen, ouders, verenigingsmensen en andere belangstellenden. Er was muziek en natuurlijk volop beweging!

Zowel in Alphen als in Druten zorgden de combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal ervoor dat de kinderen meteen al even konden oefenen in de vele sportmogelijkheden. Zo werden er met z’n allen de typische sportbewegingen gemaakt van o.a. tennis, voetbal, volleybal en nog veel meer. Het enthousiasme werkte aanstekelijk en iedereen deed mee. Bovendien werd je er lekker warm van. En dat kwam goed uit met de frisse weersomstandigheden van die woensdag.

Na deze officiële momenten zijn nog diezelfde woensdag of anders op donderdag of vrijdag door de combinatiefunctionarissen van Actief Maas en Waal ook op alle andere 17 scholen de Snuffelsportpassen bezorgd.

Het is belangrijk dat de jeugd veel en goed in beweging is! Dit standpunt wordt ondersteund door zowel gemeente Druten als West Maas en Waal. Beide gemeenten willen hen daarom o.a. via Actief Maas en Waal stimuleren om dat ook te doen. In totaal maar liefst 40 verenigingen doen mee in dit sympathieke project. Zij hebben een leuk aanbod voor alle 3.000 kinderen van groep 3 t/m 8. en staan klaar om hen met hun sport kennis te laten maken. Met deze Snuffel­sportpas kunnen de kinderen gratis met verschillende sporten kennismaken gedurende het hele jaar 2013. Want sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar is ook erg leuk wanneer je iets doet wat op dat moment bij je past.

 Contact: info@actiefmaasenwaal.nl

Snuffelsportpas Infoboekje Druten     Logo SSP WMW

 

 

 

 

– Druten Infoboekje 2013 Druten Snuffelpaspoort 2013
– WMW Infoboekje 2013 – WMW Snuffelpaspoort 2013

Foto’s:

Zie ook:
Uitzending Web tv
De Maas&Waler 20 mrt 2013
De Waalkanter 20 mrt 2013
Website BlikopBeneden-leeuwen.nl
Website Beneden-Leeuwen.nl
Website Druteninfo.nl