Doe mee! Bewegen, Spelen en Sporten! Speciaal voor de jeugd in Maas en Waal.

Appelternloop1.jpg

650 kinderen die Scoren voor Gezondheid.

Zeer geslaagde slotdag mede dank zij de geweldige gastvrijheid van voetbalvereniging Leones.

Donderdag 6 juni : Er is grote bedrijvigheid op de sportvelden van voetbalvereniging Leones in Beneden Leeuwen. 650 kinderen van 10 verschillende scholen in West Maas en Waal en Druten zijn volop in beweging. Het lijkt een mooie schoolsportdag. Het is echter méér! Het is de actieve afsluiting van Scoren voor gezondheid, een interventieprogramma op het gebied van bewegen en gezonde leefstijl. De 10 deelnemende scholen zijn hiermee gestart in januari in en rondom het Goffertstadion in Nijmegen. D.m.v. een mooie lessenmap met daarin uitgewerkte lessen en activiteiten hebben de leerkrachten, de kinderen en hun ouders regelmatig de aandacht gevestigd op hun leefstijl.

Scoren voor Gezondheid is een landelijk concept dat hier in de regio met veel succes verder is uitgewerkt door NEC Nijmegen, GGD Nijmegen en Actief Maas en Waal. Hierdoor is Scoren voor Gezondheid niet meer een op zich staand project, maar een geïntegreerd programma en onderdeel van De Gezonde school methodiek. De Gezonde School ‘ is een planmatige en structurele aanpak om de gezondheid op scholen in de regio Nijmegen te verbeteren.

Dank zij de kinderen, hun begeleiders en de gastvrijheid van de vrijwilligers van voetbalvereniging Leones was er een gezellige en sportieve sfeer. Hoe dit er allemaal uitzag onder zonnige weersomstandigheden is te zien op foto’s en via de tv reportage. Zie hieronder.

Zie ook elders op deze site:
Opnieuw landelijk project voor scholen in Maas en Waal     – Werkbezoek in Maas en Waal vanuit de 2e kamer

En verder:

Tv-uitzending Kanaal13
Website Beneden-Leeuwen.nl
Website s.v. Leones 
– De Waalkanter 12 juni 2013

Foto’s:

Voor meer foto’s: klik hier